Marija Kapitanovic, Ambasadorul Croației în România: „În ceea ce privește Pactul Ecologic European, ne vom implica în totalitate în inițierea discuțiilor orizontale”

Redactor:
Ionel Vaduva
Marija Kapitanovic, Ambasadorul Croației în România: „În ceea ce privește Pactul Ecologic European, ne vom implica în totalitate în inițierea discuțiilor orizontale”
Una dintre prioritățile președinției croate a Consiliului Uniunii Europene va fi și aceea de inițiere a unor discuții orizontale cu statele membre ale blocului comunitar, în condițiile în care noul pachet de măsuri denumit Pactul Ecologic European abia a fost lansat în luna decembrie a anului trecut, este anunțul făcut de Excelența Sa, Ambasadorul Croației la București, doamna Marija Kapitanovic.

„În ceea ce privește Pactul Ecologic European, ne vom implica în totalitate în ceea ce privește inițierea discuțiilor orizontale, astfel încât să mergem mai departe cu principalele inițiative pe care acest pachet de măsuri le conține. Acesta a fost lansat de Comisia Europeană în decembrie 2019 și vom continua și noi abordările din acest pachet de măsuri”, a precizat oficialul croat cu ocazia lansării președinției croate a Consiliului Uniunii Europene care a avut loc miercuri, 29 ianuarie 2020, la București. „Aceasta este prima președinție croată a Consiliului Uniunii Europene; am prealuat-o luna aceasta. Așa cum știu deja toate țările mici care au îndeplinit acest rol important, președinția Consiliului UE este o activitate dificilă. Vorbim de o povară mare cu care este încărcată administrația. În același timp, este un demers care ne dă încredere că suntem parte a uniunii. Președinția survine într-o perioadă caracterizată de mari provocări. Așa cum a fost cazul și cu președinția română sau cea finlandeză a UE”.

Pentru UE, ca principal jucător pe piața agricolă mondială, Politica Agricolă Comună (PAC) reprezintă una dintre politicile de bază. Este importantă pentru dezvoltarea rurală producția de alimente de înaltă calitate și protecția resurselor naturale, ambele influențând în mod direct viețile tuturor cetățenilor UE, se precizează în declarația președinției croate a UE.

De aceea, este de o deosebită importanță menținerea competitivității și sustenabilității PAC, precum și menținerea unui nivel al finanțării sale pe măsură.

Una dintre prioritățile președinției croate a UE este cea de realizare la timp a unui consens cu privire la noua PAC, fapt care va avea un efect pozitiv în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă a agriculturii și a calității vieții în zonele rurale.

Se va pune un accent deosebit pe fermele de familie și pe tinerii fermieri, pe managementul sustenabil al mediului și pe întărirea bioeconomiei și a conceptului de sate inteligente.

Negocierile cu privire la Fondul European Maritim și de Pescuit vor fi intensificate și se va pune accent pe sustenabilitate și pe pescuitul costal de nivel mic, pe perioada președinției croate a Consiliului UE.

Importanța sectorului silviculturii va fi și ea întărită, în special în ceea ce privește efectele pozitive asupra schimbărilor climatice.

Bioeconomia poate juca un rol important în transformarea Pactului Ecologic European într-un succes

În discursul său din Comisia de Agricultură a Sabor-ului, Parlamentul Republicii Croația, comisarul Janusz Wojciechowski afirmat nu demult că bioeconomia reprezintă o mare oportunitate pentru sectorul agricol, implicit pentru fermieri, de a juca un rol decisiv în transformarea PEE într-un real succes.

„Dacă vrem să reducem amprenta de carbon a economiilor naționale, trebuie să producem mai multă biomasă necesară co-generării de energie, precum și mai multor materiale și produse chimice”, a adăugat el, citat de Euractiv.

În luna decembrie a anului trecut, în Consiliul Agrifish, Wojciechowski a subliniat că beneficiile pe care bioeconomia le poate livra sunt în deplină concordanță și pot susține prioritățile politice ale Pactului Ecologic European.

În ceea ce privește latura practică a strategiei de dezvoltare, comisarul european pentru Agricultură și-a axat atenția pe implementarea unei abordări intersectoriale „coerente și holistice”, dar și pe dimensiunea teritorială, crucială pentru bioeconomie.

„Rolul celor care dezvoltă politici la nivel național, regional și local este foarte important pentru asigurarea dezvoltării lanțurilor valorice generate la nivel local, însă parte a unui cadru strategic global”, a mai precizat Wojciechowski.

Sursă foto: Gândul.info

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
S-a descoperit ce se întâmplă, cu adevărat, în corpul uman după lunile de izolare din...
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide