Marija Kapitanovic, Ambasadorul Croației în România: „În ceea ce privește Pactul Ecologic European, ne vom implica în totalitate în inițierea discuțiilor orizontale”

Marija Kapitanovic, Ambasadorul Croației în România: „În ceea ce privește Pactul Ecologic European, ne vom implica în totalitate în inițierea discuțiilor orizontale
Publicat: 29/01/2020, 12:19

„În ceea ce privește Pactul Ecologic European, ne vom implica în totalitate în ceea ce privește inițierea discuțiilor orizontale, astfel încât să mergem mai departe cu principalele inițiative pe care acest pachet de măsuri le conține. Acesta a fost lansat de Comisia Europeană în decembrie 2019 și vom continua și noi abordările din acest pachet de măsuri”, a precizat oficialul croat cu ocazia lansării președinției croate a Consiliului Uniunii Europene care a avut loc miercuri, 29 ianuarie 2020, la București. „Aceasta este prima președinție croată a Consiliului Uniunii Europene; am prealuat-o luna aceasta. Așa cum știu deja toate țările mici care au îndeplinit acest rol important, președinția Consiliului UE este o activitate dificilă. Vorbim de o povară mare cu care este încărcată administrația. În același timp, este un demers care ne dă încredere că suntem parte a uniunii. Președinția survine într-o perioadă caracterizată de mari provocări. Așa cum a fost cazul și cu președinția română sau cea finlandeză a UE”.

Pentru UE, ca principal jucător pe piața agricolă mondială, Politica Agricolă Comună (PAC) reprezintă una dintre politicile de bază. Este importantă pentru dezvoltarea rurală producția de alimente de înaltă calitate și protecția resurselor naturale, ambele influențând în mod direct viețile tuturor cetățenilor UE, se precizează în declarația președinției croate a UE.

De aceea, este de o deosebită importanță menținerea competitivității și sustenabilității PAC, precum și menținerea unui nivel al finanțării sale pe măsură.

Una dintre prioritățile președinției croate a UE este cea de realizare la timp a unui consens cu privire la noua PAC, fapt care va avea un efect pozitiv în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă a agriculturii și a calității vieții în zonele rurale.

Se va pune un accent deosebit pe fermele de familie și pe tinerii fermieri, pe managementul sustenabil al mediului și pe întărirea bioeconomiei și a conceptului de sate inteligente.

Negocierile cu privire la Fondul European Maritim și de Pescuit vor fi intensificate și se va pune accent pe sustenabilitate și pe pescuitul costal de nivel mic, pe perioada președinției croate a Consiliului UE.

Importanța sectorului silviculturii va fi și ea întărită, în special în ceea ce privește efectele pozitive asupra schimbărilor climatice.

Bioeconomia poate juca un rol important în transformarea Pactului Ecologic European într-un succes

În discursul său din Comisia de Agricultură a Sabor-ului, Parlamentul Republicii Croația, comisarul Janusz Wojciechowski afirmat nu demult că bioeconomia reprezintă o mare oportunitate pentru sectorul agricol, implicit pentru fermieri, de a juca un rol decisiv în transformarea PEE într-un real succes.

„Dacă vrem să reducem amprenta de carbon a economiilor naționale, trebuie să producem mai multă biomasă necesară co-generării de energie, precum și mai multor materiale și produse chimice”, a adăugat el, citat de Euractiv.

În luna decembrie a anului trecut, în Consiliul Agrifish, Wojciechowski a subliniat că beneficiile pe care bioeconomia le poate livra sunt în deplină concordanță și pot susține prioritățile politice ale Pactului Ecologic European.

În ceea ce privește latura practică a strategiei de dezvoltare, comisarul european pentru Agricultură și-a axat atenția pe implementarea unei abordări intersectoriale „coerente și holistice”, dar și pe dimensiunea teritorială, crucială pentru bioeconomie.

„Rolul celor care dezvoltă politici la nivel național, regional și local este foarte important pentru asigurarea dezvoltării lanțurilor valorice generate la nivel local, însă parte a unui cadru strategic global”, a mai precizat Wojciechowski.

Sursă foto: Gândul.info

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
Avem imaginile bulversante! Cum arată Oana Mizil, după ce Marian Vaghelie a rupt-o cu bătaia
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Reacția incredibilă a lui Irinel Columbeanu după ce s-a aflat că Monica Gabor S-A DESPARTIT...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Cum au fost surprinşi Vanghelie şi Oana Mizil după SCANDAL! Imaginile astea spun multe
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
Decizia ministrului Transporturilor după accidentele înfiorătoare de pe Drumul Morții E85. Este bătut în cuie!
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Ziua Orgasmului, 31 iulie. Primul film în care a fost redat orgasmul feminin
Avem imaginile bulversante! Cum arată Oana Mizil, după ce Marian Vaghelie a rupt-o cu bătaia
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Mihai Gâdea a SĂRĂCIT în pandemie. Cum s-a prăbușit una dintre cele mai profitabile afaceri...
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Mama copilului care a murit mâncat de viermi, la Dej, și-a primit pedeapsa!
Mai poți face copii dacă ai făcut vaccinul? Bomba momentului. Va arunca totul în aer
Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...