Marius Pop, unul dintre salvatorii din Munții Apuseni: „Unul dintre medici s-a ridicat și l-a pupat pe un coleg de-al meu”

Marius Pop, unul dintre salvatorii din Munții Apuseni: „Unul dintre medici s-a ridicat și l-a pupat pe un coleg de-al meu
Publicat: 21/01/2014, 19:45
Actualizat: 22/10/2014, 11:14

Marius Pop a ajuns la locul accidentului după ce sătenii au localizat victimele accidentului din Munții Apuseni. Marius Pop este membru al Off Road Transsylvania Club și a povestit pentru gândul s-au derulat acțiunile de salvare.

Pop și colegul lui, Lucian Neag, au ajuns la fața locului, înaintea ISU și SMURD și au acordat primul ajutor victimelor și în același timp au transportat o parte dintre răniți către ambulanțe. Cei doi au fost ajutați de alți opt colegi care au venit cu șase mașini.

„Noi am fost chemați de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în baza unui protocol pe care-l avem cu ei, pe la 18.30″, a spus Marius Pop.

Drumul până la locul accidentului a durat ceva mai mult pentru că nu știam unde sunt. Am vorbit apoi cu niște localnici care ne-au spus că i-au găsit un pădurar și așa am ajuns la ei. Să zic că a durat cam o jumătate de oră. Când am ajuns noi îi transportau localnicii cu păturile. Îi aduceau cam de la un kilometru. I-am pus apoi în mașină la noi și i-am transportat la ambulanțe”, a spus Marius Pop. Acesta își amintește că pacienții erau în stare de șoc și înfrigurați, dar că printre ei nu se afla și pilotul Adrian Iovan, care rămăsese sus.

Condițiile meteo nefavorabile au îngreunat drumul . „Am lăsat mașinile și am mai mers pe jos pănă la locul accidentului, că altfel nu se putea ajunge”, a mai spus Marius Pop.

În timpul salvării a avut loc și un moment emoționant. „Când unul dintre medicii transportați de localnici l-a văzut pe unul dintre colegii mei, pentru că am fost mai mulți, le-a spus „Dați-mă jos!” și așa cum era s-a dus și l-a pupat”, a spus Marius Pop, care spune că a participat la multe acțiuni de salvare înclusiv la inundații, dar niciuna dintre situații nu a fost la fel de gravă ca accidentul aviatic din Munții Apuseni.

Luni, pilotul Adrian Iovan și o studentă și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor -, o studentă și doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu.

Epava avionului și victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni și localnici. În zona unde a aterizat forțat avionul a fost trimis și un elicopter de la SMURD Mureș, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceții.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi și traumatisme, au fost internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență, ultimii doi răniți fiind aduși la UPU Cluj marți dimineață, în jurul orei 4.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri