Marius Tucă, obligat să îi plătească 40.000 de euro lui Varujan Vosganian. „A fost o execuție”

Marius Tucă, obligat să îi plătească 40.000 de euro lui Varujan Vosganian. „A fost o execuție
Publicat: 04/08/2015, 17:21

În 2006, fostul ofițer al Direcției de Informații Externe Liviu Turcu a scris, în Jurnalul Național, că Varujan Vosganian a lucrat pentru Securitate. La acea vreme, Tucă era director editorial al Jurnalului, motiv pentru care a fost tras la răspundere de instanță. Într-o intervenție la Realitatea TV, în emisiunea „Jocuri de putere”, Marius Tucă a vorbit despre „execuția” la care a fost supus și care, spune acesta, nu s-a încheiat nici până în ziua de astăzi.

”A fost un proces banal. Jurnalul Național, acum 6-7 ani, a publicat un articol, o dezvăluire a lui Liviu Turcu, fost ofțter în Securitatea română, fugit din România în 1989 și ajuns în America. În urma articolului, ziarul a fost dat în judecată, eu am fost dat în judecată în calitate de director editorial, editura care edita Jurnalul Național în acel moment și, până la Curtea de Apel, lucrurile pentru noi au mers foarte bine. Mi se pare absurd să fii condamnat doar pentru o opinie, până la urmă. Am fost achitați la toate termenele de judecată și, stupoare, la Curtea de Apel, două doamne judecătoare au condamnat în solidar Jurnalul Național, pe mine și pe Liviu Turcu pentru plata a 40.000 de euro daune morale, daune pe care le-am fi produs domnului Varujan Vosganian”, a declarat Marius Tucă, luni seara, la Realitatea TV, în emisiunea „Jocuri de putere”.

Întrebat de ce tocmai Marius Tucă a trebuit să fie condamnat, jurnalistul a replicat: „Vosganian a vrut neapărat să aibă de-a face cu mine, să mă vadă pe mine condamnat, pe mine să mă vadă pus să plătesc. Ce e și mai ciudat, nici Liviu Turcu nu a fost obligat să plătească, nici editura care edita Jurnalul Național, s-a pus sechestru pe bunurile mele. Nu am înțeles de ce. A trebuit să plătesc, iar lucrul cel mai interesant pe care nu-l știți și vi-l spun acum e că, după ce am plătit acei bani, domnul Vosganian a ținut să mai deschidă încă două noi dosare. Deci ne judecăm după această plată a mea, după ce am plătit 40.000 de euro, m-a dat în judecată și există alte trei dosare în care sunt dat în judecată: unul pentru că nu am plătit la timp banii, cei 40.000 de euro, cu toate că eu ar fi trebuit să plătesc undeva la 13.000 de euro, doi, pentru că daunele cerute de Vosganian cheltuieli de judecată și un alt dosar despre care nici eu nu știu exact ce conține, o să află mâine, când o să am o întâlnire cu avocata mea. Adică nu numai că am plătit singur acești bani, dar în continuare sunt vânat în alte trei noi dosare. Îl văd pe Vosganian că plânge. Avocata mi-a povestit că și în sala de judecată a plâns, i-au dat lacrimile și le-a înduioșat pe cele două judecătoare cărora le mulțumesc pentru actul de justiție pe care l-au făcut. Cred că au făcut dreptate în acest caz. O să țină minte acest caz foarte multă vreme tocmai prin faptul că au înfăptuit un act de justiție absolut adevărat. Eu nu am spus nimic despre acest lucru pentru că mi s-a părut firesc să aștept până în ultima clipă ceea ce hotărăște instanța de judecată. Dar, de acum înainte, eu am să vorbesc despre tot ceea ce a însemnat acest proces pentru că la Curtea de Apel a fost o execuție atunci când a venit condamnarea. Practic, suma a fost aleasă arbitrar din cauza faptului că făceam parte dintr-un anumit trust de presă. Așa se face justiție în România când vine vorba despre un cotidian, despre jurnaliști. Nu sunt un om oarecare, am condus un ziar vreme de 22 de ani”.

Marius Tucă a mai precizat că Varujan Vosganian nu a cerut niciodată drept la replică pentru respectivul articol. ”Puteam să-i dăm drept la replică oricând”, a mai spus Tucă, conform Realitatea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic