Marius Tucă Show. Ion Cristoiu: Fenomenul terorist din decembrie ”89 este atât de bine făcut încât nu cred că erau români. Dacă au făcut românii asta, eu sunt mândru că sunt român

Publicat: 18/04/2019, 12:58

Într-un interviu la Marius Tucă Show, Gelu Voican Voiculescu a confirmat existența teroriștilor după 22 decembrie 1989 și a explicat de ce aceștia au fost numiți astfel.

„Tot ce s-a întâmplat atunci a fost pe fondul unor mari dezordini și existența noastră și apariția noastră a împiedicat apariția haosului. Aceasta acțiune a teroriștilor ne-a împiedicat să exercităm puterea care au fost numiți teroriști că nu au găsit alt nume, dar erau oameni ba îmbrăcați în salopte negre, ba erau cu mai multe rânde de haine, schimbau identități”, a declarant Gelu Voican Voiculescu.
Invitat prin telefon la emisiunea Marius Tucă Show, analistul politic Ion Cristoiu a punctat că, după 22 decembrie 1989, România a fost terenul unei confruntări între servicii secrete străine privind direcția în care o va lua România.

„Fenomenul terrorist, încep să cred, știind ce înseamnă operațiuni secrete ale unor mari servicii planetare, că a fost o operațiune de serviciu secret străin, care nu a lăsat nicio urmă. Dacă era intern, nu avea cum să nu rămână o urmă. N-avea cum! Părerea mea este următoarea : la un moment dat, România a fost după 22 decembrie terenul unei confruntări între servicii străine pe tema direcției. Nu s-a respectat înțelegerea că țara nu poate să o ia spre capitalism, spre ”, a explicat Ion Cristoiu.

El spune că „operațiunea teroriștii” a fost atât de bine făcută încât îi e greu să creadă că a fost opera unor români.

„Și acum îmi amintesc spre chiar surprinderea mea că deja după 23 decembrie dimineață apăruseră afișe cu . Eu cam știam mersul acestor evenimente și zic e. Și atunci probabil că a intervenit un serviciu străin. Acest fenomen terorist este atât de bine făcut din punct de vedere al psihozei, al mijloacelor, încât nu cred că erau români. Dacă au făcut românii asta, eu sunt mândru că sunt român”, a spus Ion Cristoiu.

„Nu ne subapreciați, domnul Cristoiu”, a reacționat Gelu Voican Voiculescu. „Nu aveau cum să facă așa ceva. Să fim serioși, acolo era meserie”, a insistat Ion Cristoiu.

Cât privește execuția soților Ceaușescu, care a pus capăt fenomenului terorist, Gelu Voican Voiculescu spune l-au încercat sentimente de neutralitate și că nu i-a fost milă de cei doi.

„De neutralitate perfectă, rece. Eu nu i-am urât pe ei personal și îl priveam pe el, că ea nici nu conta. Nu era o Clara Petaci. El mi se părea complet pe altă lume, nu realiza ce se întîmplă, iar ea invoca Securitatea care trage în oameni. Erau niște oameni care nu înțelegeau nimic. (…) Atunci eram sub imperiul unei gândiri impersonale, supuse principiului necesității. Și de-aia nu mi-era milă de ei ca oameni”, a explicat fostul vicepremier.
Gelu Voican Voiculescu a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen.Victor Atanasie Stănculescuși de prof.Virgil Măgureanu, la procesul intentat luiNicolae și Elenei Ceaușescudin 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, și la execuția celor doi. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.

Partea a doua a emisiunii „Marius Tucă Show” va fi difuzată joi, 18 aprilie 2019, de la ora 19: 00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii