Marius Tucă Show. Ion Cristoiu: Fenomenul terorist din decembrie ”89 este atât de bine făcut încât nu cred că erau români. Dacă au făcut românii asta, eu sunt mândru că sunt român

Redactor:
Gandul
Fostul vicepremier și membru CFSN Gelu Voican Voiculescu și analistul politic Ion Cristoiu au încercat să explice în emisiunea Marius Tucă Show fenomenul terorist din decembrie 1989. Dacă Ion Cristoiu a spus că teroriștii nu au fost români, Gelu Voican Voiculescu i-a răspuns că nu ar trebui să ne subestimăm.

Într-un interviu la Marius Tucă Show, Gelu Voican Voiculescu a confirmat existența teroriștilor după 22 decembrie 1989 și a explicat de ce aceștia au fost numiți astfel.

„Tot ce s-a întâmplat atunci a fost pe fondul unor mari dezordini și existența noastră și apariția noastră a împiedicat apariția haosului. Aceasta acțiune a teroriștilor ne-a împiedicat să exercităm puterea care au fost numiți teroriști că nu au găsit alt nume, dar erau oameni ba îmbrăcați în salopte negre, ba erau cu mai multe rânde de haine, schimbau identități”, a declarant Gelu Voican Voiculescu.
Invitat prin telefon la emisiunea Marius Tucă Show, analistul politic Ion Cristoiu a punctat că, după 22 decembrie 1989, România a fost terenul unei confruntări între servicii secrete străine privind direcția în care o va lua România.

„Fenomenul terrorist, încep să cred, știind ce înseamnă operațiuni secrete ale unor mari servicii planetare, că a fost o operațiune de serviciu secret străin, care nu a lăsat nicio urmă. Dacă era intern, nu avea cum să nu rămână o urmă. N-avea cum! Părerea mea este următoarea : la un moment dat, România a fost după 22 decembrie terenul unei confruntări între servicii străine pe tema direcției. Nu s-a respectat înțelegerea că țara nu poate să o ia spre capitalism, spre ”, a explicat Ion Cristoiu.

El spune că „operațiunea teroriștii” a fost atât de bine făcută încât îi e greu să creadă că a fost opera unor români.

„Și acum îmi amintesc spre chiar surprinderea mea că deja după 23 decembrie dimineață apăruseră afișe cu . Eu cam știam mersul acestor evenimente și zic e. Și atunci probabil că a intervenit un serviciu străin. Acest fenomen terorist este atât de bine făcut din punct de vedere al psihozei, al mijloacelor, încât nu cred că erau români. Dacă au făcut românii asta, eu sunt mândru că sunt român”, a spus Ion Cristoiu.

„Nu ne subapreciați, domnul Cristoiu”, a reacționat Gelu Voican Voiculescu. „Nu aveau cum să facă așa ceva. Să fim serioși, acolo era meserie”, a insistat Ion Cristoiu.

Cât privește execuția soților Ceaușescu, care a pus capăt fenomenului terorist, Gelu Voican Voiculescu spune l-au încercat sentimente de neutralitate și că nu i-a  fost milă de cei doi.

„De neutralitate perfectă, rece. Eu nu i-am urât pe ei personal și îl priveam pe el, că ea nici nu conta. Nu era o Clara Petaci. El mi se părea complet pe altă lume, nu realiza ce se întîmplă, iar ea invoca Securitatea care trage în oameni. Erau niște oameni care nu înțelegeau nimic. (…) Atunci eram sub imperiul unei gândiri impersonale, supuse principiului necesității. Și de-aia nu mi-era milă de ei ca oameni”, a explicat fostul vicepremier.
Gelu Voican Voiculescu a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae și Elenei Ceaușescu din 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, și la execuția celor doi. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.

Partea a doua a emisiunii „Marius Tucă Show” va fi difuzată joi, 18 aprilie 2019, de la ora 19: 00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.

Inchide