Marius Tucă Show. Mihaela Bilic: A fi femeie în România e un handicap teribil. Hai să ieșim în stradă

Publicat: 11/05/2019, 21:05
Actualizat: 08/01/2020, 21:36

Mihaela Bilic este indignată că medicii nu se implică și nu fac educație pacientelor aflate în astfel de situații după ce a aflat de cazul unei tinere de 24 de ani, căreia, din cauza unui cancer, i s-a indus menopauza, ceea ce i-a bulversat întreg organismul.

„Dragii mei colegi medici, o fată care la 24 de ani rămâne fără hormoni și i se spune mi se pare rușinos și descalificant. Pentru că în momentul în care noi am făcut facultatea de medicină și în momentul în care profesorul meu Coculescu, profesorul meu de endocrinologie, eram studentă în anul trei sau patru când am făcut endocrinologia și mi-a spus mie și altor zeci de colegi ai mei la curs, o femeie care nu ia hormoni, care nu ia tratament de substituție hormonală la menopauză va arăta după cinci șapte ani ca și cum ar fi bunica”, a afirmat Mihaela Bilic.

Ea a susținut că un tratament de substituție hormonală este obligatoriu deoarece asigură funcționarea întregului organism. „Tratamentul de substituție hormonală este o chestiune obligatorie. De ce, pentru că atâta vreme cât organismul tău face niște hormoni care țin calciu în oase, care țin funcționarea unui întreg organism. În momentul în care nu îi mai ai, de azi pe mâine, te descompui exact ca roboții ăia SF. Dar descompunerea este atât de rapidă și o vedem pe silueta și pe aspectul și pe fața tuturor femeilor din România”, a avertizat medicul nutriționist.

În opinia sa, educația în astfel de cazuri trebuie să vină de la medici, dar, din păcate, pentru ginecologi, femeia la 50 de ani nu mai prezintă interes.

„Educația vine de la doctori. Deci aici nu mai e o chestiune care să fie… adică bietele femei dacă se informează și se educă unde? În familie? Mamele lor au făcut astfel de tratament ca să facă și ele? (…) Dacă pentru ea la 24 de ani nici măcar nu le-a trecut prin cap, despre femeile care trec de 50 de ani și sunt la menopauză ce sunt ele? Cantitate neglijabilă. Ginecologii fac tratamente de fertilizare a femeilor, important este ca femeia să aibă copii, cele care sunt la menopauză nu mai reprezintă un interes pentru nimeni, nici pentru endocrinologi, nici pentru ginecologi. Adică stăm acum să echilibrăm femeile care nu mai sunt interesante”, a afirmat medicul nutriționist.

Mihaela Bilic a mai spus că femeile ar trebui să iasă în stradă pentru introducerea tratamentului de substituție hormonală.

„Măi dragele mele, haideți să ieșim în stradă și să spunem vrem și noi să rămânem în continuare femei cu demnitatea și cu respectul cuvenit pentru că în aceste condiții de atitudine a corpului medical nu numai că tratamentul de substituție hormonală acuma este o chestiune banală. La francezi este în întregime suportat de casa de asigurări (…) Acum nici măcar nu mai este sub formă de pastile este sub formă de cremă, se pune un puf, ți-l dai pe piele și costă trei euro un tub pentru trei luni”, a spus medicul nutriționist.

Mihaela Bilic nu crede că reticența medicilor specialiști este justificată de teama apariției cancerului la femeile tratate, ci mai degrabă de durata stagiilor de pregătire necesare pentru a aplica astfel de tratamente.

„Adică cum am putea judeca că e riscul mai mare decât beneficiul în momentul în care ovarele tale făceau estrogen o viață întreagă și n-ai făcut cancer și acum doza aceea, care este mult mai mică, o iei dintr-o pastilă și brusc faci cancer. Pentru orice în viață există un risc, însă ce-am aflat este că a deveni specialist în substituție hormonală înseamnă un stagiu de trei ani de zile pentru orice medic și care, din păcate, în România nici măcar nu există. Așa că, dragii mei, avem niște probleme, iar a fi femeie în România mi se pare că este un handicap teribil pentru că nici măcar nu ești tratat de societatea respectivă cu respectul și cu grija cuvenite”, a conchis medicul nutriționist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?