Marius Tucă Show | Mircea Lucescu: Nu voi mai antrena niciodată echipa națională

Publicat: 04/06/2019, 17:10
Actualizat: 08/01/2020, 21:36

Mircea Lucescu a afirmat însă că sunt speranțe ca echipa națională a României să facă performanță grație tinerei generații de jucători.

„Ce pot să spun despre echipa națională a României? Este într-un moment important. Am avut răbdare destul de mult, vorbesc de suporteri, eu mă pun în postura suporterilor, dar de acum încolo există și speranțe pentru că a apărut această generație de jucători tineri, educați, construiți, mai mult decât … talent am avut dintotdeauna și ăsta-i meritul principal al lui Gică Hagi care a dat o linie de confruntare cu celelalte echipe, mizând foarte mult pe jucători tineri. Din păcate, posibilitățile lui financiare nu l-au ajutat să se mențină și trebuie să vândă. Ori știu și eu la Șahtar, dacă rămânea cu aceiași jucători și nu vindeau, puteau să joace un rol mare, în primele 5-6 echipe europene, dar a fost nevoie să vândă, a lăsat loc altor jucători. Același lucru cu Gică Hagi. Acum problema e de organizare, că fără o bună organizare nu poți câștiga nimic”, a afirmat Mircea Lucescu.

Fostul antrenor al echipei naționale a explicat de ce nu a mai revenit pe banca tehnică a tricolorilor după victoria cu 4-0 împotriva Austriei din septembrie 1986, care, paradoxal, a adus demiterea sa.

„Păi nu, eu când am plecat am spus că nu mă mai întorc niciodată. Și eu, și Răzvan, la fel. E am plecat după 4-0 cu Austria, pentru că au considerat o nedreptate strigătoare la cer faptul că construisem o echipă total tânără, cu jucători de la Craiova și Hunedoara în general, plus jucători care au apărut, Steaua, pe urmă Dinamo. Steaua începuse, că avea jucători tineri, și Dinamo la fel, să apară în prim-planul performanței. Aveam o echipă foarte tânără. Au profitat după de 1990 de acea echipă cei care au condus mai departe. Dar… Nu e bine să te întorci acolo unde ai mai fost. Nu e bine. Dar am rămas cu această satisfacție că lumea m-a dorit timp de 30 de ani la echipa națională”, a explicat Mircea Lucescu, refuzând să vorbească chiar și ipotetic despre o revenire a sa la națională.

„Haideți să nu vorbim despre lucrul ăsta că nici nu se pune problema. E vremea generației noi. Avem o generație bună de antrenori. Ei trebuie să ducă mai departe cu foarte multă pasiune. Nu trebuie să se pună problema în toată chestia asta”, a răspuns Il Luce la insistențele lui Marius Tucă.

Nici faptul că echipa României nu s-a calificat de 20 de ani la un campionat mondial nu a fost un argument care să-l determine pe Mircea Lucescu să comenteze o revenire ipotetică la cârma naționalei.

„O să reușim de data asta. Sper. Sigur, nu aș vrea să ne încărcăm cu iluzii. Nu va fi ușor, dar eu cred că jucătorii noștri au calitățile necesare pentru a înfrunta marile echipe ale Europei pentru că e mult mai greu decât în Champions League unde construiești o echipă cu cei mai buni din Europa sau în Europa League. Când vorbești de o echipă națională atunci sunt doar jucătorii acelei țări, care nu întotdeauna sunt cei mai buni din lume”, a susținut Mircea Lucescu.

În ciuda refuzului de a reveni la Națională, Mircea Lucescu a dat speranțe suporterilor români. „Avem șanse mari. Nu văd cum ar putea să fie mai bună decât noi nici Suedia, nici Norvegia. Și ei au jucătorii lor din campionatele importante, dar nu sunt supervalori. Suedia este o echipă în formare, este o echipă tânără. E nevoie de ceva timp în toate astea. Important e să nu-i pierdem pe băieții ăștia tineri”, a conchis fostul selecționer.

În preliminariile Euro 2020, echipa națională de fotbal a României va întâlni Norvegia, la Oslo, pe 7 iunie, ora 21:45 (ora României), urmând ca pe 10 iunie, tot de la 21:45 (ora României), să joace în Malta, în deplasare. Meciul cu Norvegia-România va fi arbitrat de o brigadă condusă de rusul Sergey Karasev.

Prima parte a emisiunii „Marius Tucă Show” va fi difuzată miercuri, 5 iunie 2019, de la ora 19.00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York