Mărturia cutremurătoare a tatălui copilei care ar fi fost lăsată să moară la naștere de medicul Florian Robe: ”A luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”

Mărturia cutremurătoare a tatălui copilei care ar fi fost lăsată să moară la naștere de medicul Florian Robe: ”A luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”
Publicat: 07/10/2022, 17:24
Actualizat: 07/10/2022, 17:37

Mărturia cutremurătoare a tatălui fetiței care a fost declarată moartă la naştere şi apoi „ar fi fost aruncată într-o tavă” de medicul Florian Robe, copila reușind să supraviețuiască în mod miraculos, deşi nu i-a fost acordat niciun fel de asistenţă medicală.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a povestit trauma prin care au trecut el și familia sa după ce, soţia sa a avut complicaţii la naştere. Medicii din Piteşti au trimis-o de urgenţă la maternitatea Polizu din Capitală, recomandându-l pe medicul Florian Robe. Evenimentul a avut loc pe data de 24 aprilie 2019.

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22.

Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm – asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă. I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu au dus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată.

A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur și simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat bărbatul, potrivit news.ro.

Fetița a fost găsită în viață într-o caserolă de o asistentă

Tatăl fetiței a povestit că a doua zi, după schimbarea turei, o asistentă a mers la soţia sa şi a întrebat-o dacă vrea să trimită acasă corpul bebeluşului sau dacă doreşte să-l ducă la anatomie patologică, pentru a stabili cauza morţii.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

„Pe noi ne-a făcut să credem că a fost o minune de la Dumnezeu”

 El susţine că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”.

Bărbatul a spus că ştie aceste detalii chiar de la asistenta care a găsit copilul viu şi care a dorit să boteze copilul. „Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem”, adaugă bărbatul.

„Pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu ei au vrut să muşamalizeze cazul”, mai spune el, menţionând că şi el şi soţia sa au dat declaraţii la Parchet şi că aşteaptă „să se facă dreptate şi domnul doctor să nu mai profeseze” ca să nu li se întâmple şi altora.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la spitalul Polizu au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase