Mărturia singurului supraviețuitor al accidentului teribil din Neamț: „Toți au murit? Toți? Toți?”

Mărturia singurului supraviețuitor al accidentului teribil din Neamț: „Toți au murit? Toți? Toți?
Publicat: 05/04/2018, 12:05
Actualizat: 05/04/2018, 20:34

„Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”, a povestit tânărul în vârstă de 21 de ani, din Podoleni, în exclusivitate pentruMesagerul de Neamț.

Potrivit aceleiași publicații, Ionuț Vîrlan are doar o rană ușoară la cap, este internat pe secția Chirurgie și urma să fie externat.

Acesta a izbucnit în lacrimi la auzul veștii că este singurul supraviețuitor.

„Toți au murit? Toți? Toți?”, a fost tot ce a mai putut spune tânărul.

9 persoane au murit în județul Neamț, după ce microbuzul în care erau a căzut în canalul de fugă al râului Bistrița. După primele cercetări, polițiștii nemțeni afirmă că o posibilă cauză a producerii accidentului ar fi explozia unui pneu.

10 persoane se aflau în total în duba care a plonjat, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistrița, în zona localității Viișoara din județul Neamț, bilanțul final indicând nouă morți și un rănit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au anunțat, joi, că au fost recuperate și celelalte două persoane rămase în canalul de apă, bilanțul final indicând că în duba care a plonjat în râul Bistrița erau 10 muncitori forestieri, nouă dintre aceștia pierzându-și viața.

O a zecea persoană, care a ieșit singură din apă, este la spital, conștientă.

După primele cercetări, polițiștii nemțeni afirmă că o posibilă cauză a producerii accidentului ar fi explozia unui pneu.

„Din primele cercetări efectuate la fața locului reiese că o explozie a unui pneu sau alte probleme tehnice au dus la producerea accidentului rutier. Vehiculul era condus de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din localitatea nemțeană Săvinești. Deocamdată nu se cunosc alte detalii, urmează a fi stabilite în urma efectuării necropsiei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Elena Bulgărea.

Potrivit acesteia, autoutilitara privată transporta muncitori forestieri din zona Ardealului în județul Neamț, lucrătorii revenind acasă de Sărbătorile Pascale.