Mărturia șocantă a unei tinere infectate cu Covid-19. A lucrat într-un spital și recunoaște că nu prea purta mască

Mărturia șocantă a unei tinere infectate cu Covid-19. A lucrat într-un spital și recunoaște că nu prea purta mască
Mărturia șocantă a unei tinere infectate cu Covid-19 (FOTO-ilustrativ: Pixabay.com)
Publicat: 11/08/2020, 09:41
Actualizat: 11/08/2020, 09:45

Vanessa Martinez, o tânără de 28 de ani din Spania, avea nevoie de mai mulți bani, pentru tratamentul fetiței sale care suferă de Sindromul Down, astfel că a acceptat un job într-un spital din Madrid, unde făcea curățenie.

Doar că, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Vanessa a acceptat să desfășoare și activități de asistență medicală, în contextul lipsei de personal medical, cu toate că riscurile de infectare erau majore, relatează Antena 3.

„Mi-au spus că au nevoie de oameni și, deși nu aveam experiență, a fost ușor. Am acceptat, în ciuda riscului, deoarece trebuia să lucrez pentru fata mea”, a mărturisit ea.

Totuși, a recunoscut că nu prea purta la masca la serviciu, bazându-se pe faptul că e tânără și nu va fi afectată, însă în scurt timp s-a infectat cu coronavirus și astfel a început coșmarul vieții sale. Starea ei s-a agravat destul de repede, apoi a petrecut 69 de zile în spital.

„Timp de trei luni, m-au spălat cu un burete de baie și, până nu demult, nu puteam să merg singură la baie. Mi-au pus scutece”, a povestit Vanessa.

A reușit să învingă boala, dar acum trebuie să reînvețe să meargă și a rămas cu o mulțime de complicații care vor necesita tratament de recuperare de cel puțin opt luni.

„Vanessa are complicații neurologice și neuropatice, dar și probleme cu sistemul nervos central, pierderea echilibrului, reflexe… Trebuie să o reînvățăm toate aceste lucruri, luând în calcul și problemele respiratorii. Recuperarea va dura cel puțin opt luni, și încă vor rămâne urme și nu se vor recupera 100%”, a spus Olga Arroyo, șefa Departamentului de recuperare din cadrul Spitalului Universitar Gregorio Marano din Madrid.

Vanessa Martinez va împlini 29 de ani, pe 26 august, scrie El Pais.

Experiența traumatizantă a unei femei însărcinate, care a primit un rezultat COVID-19 fals-pozitiv: Un medic mi-a spus că s-a produs o greșeală. M-a marcat pe viață

O femeie însărcinată din Argeș, în vârstă de 32 de ani, a trăit coșmarul vieții sale când a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Viitoarea mamă spune că după ce a petrecut 3 zile în spital, medicii au constatat că testul era eronat, iar femeia nu fusese bolnavă de Covid-19.

Tânăra însărcinată a povestit pe Facebook întâmplările prin care a trecut în spital. În primă fază au frapat-o mizeria din salon și insistența asistentelor de a-i da tratament, chiar dacă nu avea simptome, iar cel de-al doilea test ieșise negativ.

Femeia a mărturisit că s-a dus cu mici contracții la spital, la Mioveni, iar medicul a hotărât să o pregătească pentru operația de cezariană, însă, înainte de internare Mihaela Popescu a fost supusă testului Covid, care a ieșit pozitiv.

Ea a insistat să repete testul, însă i s-a spus că procedura este ca testul să se repete după 8 zile de la rezultatul primului test.

„Voiam să îl plătesc doar să mi-l facă  mai repede, dar nu a fost chip să mă lase, așa că am fost transferată la Câmpulung”, afirmă aceasta.

„Șoc, groază și disperare. Mă gândeam la bebeluș”

„Șoc, groază și disperare. Mă sună doctorul meu și imi spune sa stau liniștită că o să fiu transferată la Câmpulung că acolo este maternitate pentru gravidele cu COVID-19 și o să fiu tratată foarte bine… Vă dați seama cum a picat această veste, am părinții bolnavi, socrul la fel, străbunica de 80 ani, pe care nu aș fi vrut să îi îmbolnăvesc. Mă gandeam la bebeluș că dacă nasc la Câmpulung nici măcar să îl văd nu mă lasă, avea să îl trimită la Mioveni sau la Pitești, iar eu să îl iau când ies negativă….”, a relatat femeia.

Țara europeană din care nu se mai impune carantină pentru persoanele care vin din ea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, luni seară, ca Spania să fie eliminată de pe lista țărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România.

Potrivit deciziei, se aprobă eliminarea Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat.

Persoanele care vin din Spania urmau să fie carantinate la domiciliu, timp de 14 zile, începând de marți, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista cu țările din Zona galbenă, unde există un risc epidemiologic ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Cine poate lua cel puțin 7.000...
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani