Mărturia unui polițist care a intervenit la crima de la Roman: „Am paralizat, nu puteam să mă ridic în picioare. Sofia… să ne ierți!”

Mărturia unui polițist care a intervenit la crima de la Roman: „Am paralizat, nu puteam să mă ridic în picioare. Sofia... să ne ierți!”
Publicat: 15/11/2021, 10:08

Ioan Cănărău, unul dintre poliţiștii care au intervenit la crima de la Roman, a spus că a fost marcat de ceea ce s-a întâmplat. „De ce oare Dumnezeu permite așa ceva, n-am să înțeleg niciodată. Sunt supărat pe el.”

Într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, Ioan Cănărău a vorbit despre evenimentul care a avut loc la data de 6 noiembrie 2021, în cartierul Favorit al oraşul Roman, judeţul Neamţ.

„Părea a fi o sâmbătă liniștită, la schimbul 1. Deodată, prin stație ni s-a transmis să mergem la o adresă unde este un conflict între un soț și soția lui, atacată cu un cuțit. Am plecat în grabă ambele patrule de politie, jandarmi și polițiști. Ni s-a alaturat și patrula independentă de jandarmi.

De ce oare Dumnezeu permite așa ceva, n-am să înțeleg niciodată. Sunt supărat pe el”, a scris acesta.

În momentul în care a ajuns la fața locului, acesta povestește că era „iadul… strigăte de disperare, urlete de durere… o femeie plină de sânge ne aștepta la intrare în bloc.” Ajutați-mă, vă rog, soțul meu m-a atacat cu un cuțit, am scăpat fugind, eu și băiatul meu. În casă au rămas fetele mele gemene, de 3 luni. Ajutați-mă, vă rog. Am întrebat-o rapid ce s-a întâmplat și dacă copilele au fost rănite, dacă soțul le-a făcut rău. Nu știa care e soarta lor”.

Ioan Cănărău este șocat de faptul că un bărbat a fost capabil să le facă rău propriilor copii. „Speram să fie bine. N-a fost să fie așa. Cu ajutorul unui vecin, erou în opinia mea, am reușit să spargem ușa apartamentului. Nu știam ce se întamplă în interior, nu se auzeau zgomote, agresorul putea să ne atace de oriunde. Liniștea aia rece am simțit-o toți.”

„În mijlocul camerei, plin de sânge, stătea … el, criminalul”

„Imediat a fost încătuşat şi pus la pământ. Cineva a aprins lumina… Ascuţişul unui strigăt mi-a trecut direct prin inimă… „Medic, să vină medicul!» striga asistenta… Soţia, mama copilaşilor, a început să urle: «Copiii mei, ce-ai făcut, mi-ai omorât copiii?!». Am paralizat, nu puteam să mă ridic în picioare, de lângă criminal, îl ţineam la pământ“.

Ulterior, polițistul a spus că a plecat cu „nenorocitul” la sediu. „Am aflat că una dintre copile decedase iar cealaltă are șanse de supraviețuire. Colegul mi-a spus că un jandarm a acordat primul ajutor făcându-i masaj cardiac uneia dintre fetițe, pe care a dus-o în brațe până la ambulanță. Toți eram plini de sânge pe mâini, pe uniforme. Întrebări sunt cu sutele, cred. Sufletele noastre nu se vor liniști prea curând. Degeaba căutăm noi, polițiști și jandarmi, răspunsuri, nu le vom găsi. Ce-a fost în mintea lui, acolo rămâne.

Totuși, să-ți înjunghii proprii îngeri? Câtă întunecime să ai în suflet încât să faci așa ceva?

„C-o să putrezească în iad pe mine nu mă încălzește cu nimic. Aici, va fi pedespit doar de lege, atât. Nu mi-am imaginat vreodată că un tată poate să facă așa ceva, niciodată n-am crezut. Nici în acea dimineață n-am crezut. Dumenzeu s-o ierte? De fapt, ce să ierte la un înger de 3 luni? Păcatul vine din altă parte… Nu există pedeapsă pe lumea asta pentru un tată care îș ucide pruncul. Poate dincolo va suferi pentru ce a făcut. Blestemat să fii, să n-ai liniște niciodată, să simți focul iadului în fiecare secundă, să-ți frigă inima și măruntaiele, criminalule…! Ce este meseria de polițist? De toate e. Medicament pentru suflet nu-ți oferă nimeni în meseria asta. Rămâi cu frământările în inimă și speri ca Dumnezeu să nu mai permită niciodată asemenea atrocități. Sofia… să ne ierți!”, a mai scris polițistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?