Mărturiile unor pacienți evacuați din Spitalul „Foișor”: „Este o mizerie ce se întâmplă!” / Ministrul Vlad Voiculescu, acuzat că minte

Mărturiile unor pacienți evacuați din Spitalul „Foișor”: „Este o mizerie ce se întâmplă!” / Ministrul Vlad Voiculescu, acuzat că minte
Doi pacienți evacuzați din Spitalul !foișor” au povestit prin ce clipe au trecut și ce impact a avut asupra vieții lor / Sursă FOTO: captură video Facebook - Gândul (caracter ilustrativ)
Publicat: 12/04/2021, 18:01
Actualizat: 12/04/2021, 18:20

Mai mulți pacienți care au fost evacuați de urgență din Spitalul „Foișor” din București au povestit despre momentele prin care au trecut în noaptea de vineri, 9 aprilie, dar și ce impact a avut asupra vieții lor decizia autorităților de a transforma unitatea sanitară în spital COVID-19. 

Aproape 90 de pacienți au fost evacuați din Spitalul de Ortopedie „Foișor” din Capitală în cursul serii de vineri, la doar câteva ore după ce se luase decizia de a transforma unitatea sanitară în spital COVID-19. Unii dintre aceștia au fost transferați la alte spitale cu salvările sau chiar cu mașinile personale. Doi dintre aceștia au povestit pentru Antena3 momentele prin care au trecut în timpul evacuării.

Pacientă evacuată, către guvernanți: „Toți trebuie să se trateze”

O femeia în vârstă de 68 a povestit că urma să fie operată la șold în Spitalul „Foișor”, însă în prezent nu știe ce să facă în contextul în care are dureri.

„Am făcut ultima analiză a sângelui care a fost gata miercuri și trebuia să mă internez în spital. Sunt operată pe amândouă picioarele, am ținut proteza 23 de ani și acum trebuia să le schimb. Am noroc că mă ajută copiii. 4.000-4.500 de euro costă operația. Eu sunt pacienta acestui spital de la vârsta de 30 de ani. Am avut o formă de reumatism mai deosebită. Foarte urât ceea ce au făcut. Înțeleg că te gândești la cei de COVID, dar te gândești și la ceilalți oameni, adică toți trebuie să trăiască, toți trebuie să se trateze”, a relatat aceasta.

Totodată, un pacient îl acuză pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că a făcut declarații mincinoasă referitoare la evacuarea pacienților. Ministrul declarase la o zi după după incident faptul că paciențiii au avut de ales între a fi transportați la alte spitale sau la domiciliu, cu ambulanța sau de către familie. De asemenea, acesta a susținut că „Am vorbit cu toți acești pacienți externați care sunt acasă și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor pacienților care au fost transferați de la Spitalul «Foișor» în alte spitale din București şi din țară. Împreună cu colegi din Ministerul Sănătății i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat personal în cursul zilei de ieri și de astăzi”.

Vlad Voiculescu, acuzat că a mințit: „Este penibil, minte”

Însă unul dintre pacienții evacuați îl contrazice pe Vlad Voiculescu.

„Am fost operat miercuri. Mi s-a apărut o grabă suspectă! Medicul care m-a operat mi-a spus că ar trebui să am parte de o perioadă de recuperare. Eram sub analgezic și am plecat. Mă chinui de patru ani jumătate să îmi rezolv o problemă la un umăr și prin programări am stat luni la rând, pentru că se intră foarte greu, fără niciun fel de intervenție.

Mi-a spus (n.r consiliera lui Vlad Voiculescu) că își cere scuze pentru disconfortul creat și dacă am nevoie de ajutor. Nu a apucat să spună foarte multe pentru că eram deja cu nervii şi am cerut demisia ministrului.

Este o mizerie ce se întâmplă! Acel personal medical dedicat bolnavilor să fie obligat să externeze pacienții, au fost realmente obligați. Iar ministrul Voiculescu mai are și tupeul să spună că a discutat cu pacienții și toată lumea şi-a declarat solidaritatea ceea ce este penibil, minte”, a susținut un pacient pentru sursa citată.

În cazul evacuării pacienților de la Spitalul „Foișor” din Capitală a fost deschis primul dosar după ce deputata Laura Vicol a depus plângeri penale împotriva lui Voiculescu și Arafat, pentru că i-au pus în pericol pe bolnavi.

Aceasta a depus, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, trei plângeri penale împotriva lui Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Bogdan Dinu, aceștia fiind acuzați că au pus în pericol viața și integritatea corporală a pacienților evacuați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom