Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise din județul Sibiu

Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise din județul Sibiu
Publicat: 02/11/2020, 17:36

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Sibiu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că măsura se va aplica începând de marţi în toate localităţile.

Regula se va aplica după ce în Sibiu rata de infectare a ajuns la 4 persoane infectate la mia de locuitori.

Decizia a fost luată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi va fi valabilă două sptămâni în tot judeţul Sibiu.

În conformitate cu prevederile art. 3, alin. (2) din Anexa 2 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, ora 00:00 până la data de 16.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise, pe întreg teritoriul judeţului Sibiu”, scrie în decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În prezent, în judeţul Sibiu se înregistrează o rată de infectare de 4,04 la mia de locuitori. În oraşul Sibiu sunt 6.03 persoane infectate la o mie de locuitori după ce 1.033 de oameni s-au infectat în ultimele 14 zile.

Doi polițiști din Suceava, amendați pentru nepurtarea măștii de protecție. Tocmai sancționaseră un jurnalist pe motiv că nu purta corespunzător masca

Doi poliţişti in cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au fost amendaţi chiar de colegii lor, pentru că nu purtau masca de protecţie în timpul unei misiuni, aşa cum cere legislaţia.

Anterior, cei doi sancţionaseră un cameraman al unui post de televiziune local pentru că nu purta corespunzător masca de protecție.

Fiecare agent a primit o amendă de câte 1.000 de lei și sunt cercetaţi disciplinar, riscând să nu mai poată avansa în următorii trei ani, după cum a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase