• Publicat:
Știri

Mașini RIDICATE și AMENZI usturătoare pentru șoferii care parchează NEREGULAMENTAR în Sectorul 4. Primarul anunță înființarea Patrulei Stradale

Video. Lovitură dură pentru șoferi. Vezi ce amenzi vor primi șoferii care parchează neregulamentar

„Această structură nouă a Poliției locale are rolul de a readuce normalitatea în trafic pe de o parte și, pe de altă parte, de a reda trotuarele cetățenilor. Această campanie am început-o încă de acum două săptămâni, printr-o măsură de prevenție. Ca atare, în ultimele săptămâni, au fost distribuite mai multe flyere de informare. Numărul avertismentelor este unul destul de mare, discutăm de mai mult de 2.000 de avertismente pe care le-am dat în ultimele două săptămâni. Începând de luni, Poliția Parcărilor a început să își facă treaba. Ca atare, pe lângă latura de prevenție – pentru că discutăm de peste 1.000 de șoferi avertizați să nu mai parcheze (n.r. neregulamentar) pentru că acesta e rolul principal pe care îl are această structură, bineînțeles că se poate întâmpla să fie încălcate în continuare normele unei conduite normale, ca atare, în această perioadă, deci în patru zile, au fost date 500 de amenzi în cuantum de 150.000 de lei”, spune Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 susține că vor urma și alte măsuri, care vor fi aplicate gradual.

„Va urma o etapă în care mașinile vor fi indisponibilizate, roțile vor fi blocate pentru acele mașini care în mod sistematic blochează traficul sau parchează neregulamentar. Punctul culminant pe care campania noastră îl va avea e cel legat de ridicarea mașinilor. Atât timp cât prin aceste măsuri de conștientizare rezultatele nu vor fi cele pe care le așteptăm, mașinile vor fi ridicate”, a declarat edilul.

Totodată, acesta a spus că autoritatea locală nu își propune să vâneze șoferii. Patrula Stradală are 56 de angajați, care vor lucra în ture de zi și de noapte, și dispune de 14 mașini.

Băluță a mai explicat și modul în care vor fi sancționați șoferii care nu respectă reulile, subliniind că măsurile de sancționare a conducătorilor auto vor fi graduale.

Mașini RIDICATE și AMENZI usturătoare pentru șoferii care parchează NEREGULAMENTAR în Sectorul 4

„Dacă șoferul tocmai parchează (neregulamentar – n.r.) i se solicită să se îndepărteze de la obiectiv. Dacă nu e la mașină, primește o invitație la Poliția Locală. Dacă nu se prezintă la Poliția Locală, primește o amendă. Dacă se prezintă, la prima abatere va primi un avertisment, la a doua abatere va primi amenda de 290 de lei”, a susținut primarul.

De asemenea, edilul a spus că, într-o următoare etapă, pe lângă amenda de 290 de lei, al cărui cuantum e redus la jumătate dacă e achitat în 15 zile, se trece la măsura blocării roților mașinii șoferului care a insistat să parcheze neregulamentar. Băluță a mai spus că, în această fază, pe lângă amenda de 290 de lei pentru parcare neregulamentară, conducătorul auto va trebui să scoată din buzunar și o sumă între 50 și 250 de lei pentru deblocarea roților. Totodată, dacă șoferul continuă abaterile, într-o următoare etapă i se va ridica mașina, caz în care, pe lângă cei 290 de lei, va trebui să achite și un tarif pentru a-și primi mașina înapoi de la locul unde va fi depozitată. 

Foto: Hepta

Inchide