Mașini RIDICATE și AMENZI usturătoare pentru șoferii care parchează NEREGULAMENTAR în Sectorul 4. Primarul anunță înființarea Patrulei Stradale

Mașini RIDICATE și AMENZI usturătoare pentru șoferii care parchează NEREGULAMENTAR în Sectorul 4. Primarul anunță înființarea Patrulei Stradale
Publicat: 08/03/2019, 17:39

„Această structură nouă a Poliției locale are rolul de a readuce normalitatea în trafic pe de o parte și, pe de altă parte, de a reda trotuarele cetățenilor. Această campanie am început-o încă de acum două săptămâni, printr-o măsură de prevenție. Ca atare, în ultimele săptămâni, au fost distribuite mai multe flyere de informare. Numărul avertismentelor este unul destul de mare, discutăm de mai mult de 2.000 de avertismente pe care le-am dat în ultimele două săptămâni. Începând de luni, Poliția Parcărilor a început să își facă treaba. Ca atare, pe lângă latura de prevenție – pentru că discutăm de peste 1.000 de șoferi avertizați să nu mai parcheze (n.r. neregulamentar) pentru că acesta e rolul principal pe care îl are această structură, bineînțeles că se poate întâmpla să fie încălcate în continuare normele unei conduite normale, ca atare, în această perioadă, deci în patru zile, au fost date 500 de amenzi în cuantum de 150.000 de lei”, spune Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 susține că vor urma și alte măsuri, care vor fi aplicate gradual.

„Va urma o etapă în care mașinile vor fi indisponibilizate, roțile vor fi blocate pentru acele mașini care în mod sistematic blochează traficul sau parchează neregulamentar. Punctul culminant pe care campania noastră îl va avea e cel legat de ridicarea mașinilor. Atât timp cât prin aceste măsuri de conștientizare rezultatele nu vor fi cele pe care le așteptăm, mașinile vor fi ridicate”, a declarat edilul.

Totodată, acesta a spus că autoritatea locală nu își propune să vâneze șoferii. Patrula Stradală are 56 de angajați, care vor lucra în ture de zi și de noapte, și dispune de 14 mașini.

Băluță a mai explicat și modul în care vor fi sancționați șoferii care nu respectă reulile, subliniind cămăsurile de sancționare a conducătorilor auto vor fi graduale.

Mașini RIDICATE și AMENZI usturătoare pentru șoferii care parchează NEREGULAMENTAR în Sectorul 4

„Dacă șoferul tocmai parchează (neregulamentar – n.r.) i se solicită să se îndepărteze de la obiectiv. Dacă nu e la mașină, primește o invitație la Poliția Locală. Dacă nu se prezintă la Poliția Locală, primește o amendă. Dacă se prezintă, la prima abatere va primi un avertisment, la a doua abatere va primi amenda de 290 de lei”, a susținut primarul.

De asemenea, edilul a spus că, într-o următoare etapă, pe lângă amenda de 290 de lei, al cărui cuantum e redus la jumătate dacă e achitat în 15 zile, se trece la măsura blocării roților mașinii șoferului care a insistat să parcheze neregulamentar. Băluță a mai spus că, în această fază, pe lângă amenda de 290 de lei pentru parcare neregulamentară, conducătorul auto va trebui să scoată din buzunar și o sumă între 50 și 250 de lei pentru deblocarea roților. Totodată, dacă șoferul continuă abaterile, într-o următoare etapă i se va ridica mașina, caz în care, pe lângă cei 290 de lei, va trebui să achite și un tarif pentru a-și primi mașina înapoi de la locul unde va fi depozitată.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”