MĂSURI. Angajat al Direcției Regim Permise, în autoizolare. Examenele auto au fost sistate o lună

MĂSURI. Angajat al Direcției Regim Permise, în autoizolare. Examenele auto au fost sistate o lună
Publicat: 17/03/2020, 16:35
Actualizat: 17/03/2020, 17:19

Examenele pentru obținerea permisului de conducere au fost sistate, începând de marți, în condițiile în care polițiștii examinatori erau extrem de expuși riscului de a se infecta cu virusul COVID 19. În același timp, un polițist al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) s-a autoizolat.

Purtătorul de cuvânt al DRPCIV, Rodica Popescu, a declarat, pentru gândul.ro, că suspendarea pentru cel puțin 30 de zile a examinărilor a fost una firească, în condițiile în care polițiștii nu aveau niciun fel de protecție.

În același timp, un angajat al instituției a intrat în autoizolare, iar alții au intrat în concediu de odihnă. În același timp, oficialul DRPCIV a spus că toți ceilalți angajați care lucrează la ghișeu și intră în contact cu publicul, au fost dotați cu echipament de protecție.

Totuși, surse din cadrul instituției, au povestit, pentri gândul.ro, că, cel puțin angajații care deservest Bucureștiul și județul Ilfov ar fi primit numai mănuși și că ar fi fost nevoiți să-și aducă de acasă măști și dezinfectant.

În plus, contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost aprobate și alte măsuri noi, care presupun schimbarea modului de lucru cu publicul.

Astfel, la nivelul Poliției Române, activitatea structurilor de relații cu publicul se va desfășura, pe cât posibil, în mediul on-line sau prin intermediul serviciilor poștale, în timp ce serviciile pentru restituirea permiselor auto, obținerea permiselor de port armă, obținerea avizelor de pază și cazierului judiciar, vor funcționa după programul normal, cu mențiunea că va fi permis accesul unui număr limitat de persoane în același timp.

În ceea ce privește intervențiile la sesizările cetățenilor acestea se desfășoară în mod normal, polițiștii fiind echipați și instruiți pentru orice tip de interacțiune.

La nivelul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor on-line.

Pentru depunerea solicitărilor de emitere a avizelor sau autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă și de ridicare a acestor acte de autoritate de la sediile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  se vor face, îm mod obligatoriu, programări on-line sau telefonice.

Potrivit MAI,  vor fi soluționate, cu prioritate, documentațiile care vizează obiective realizate din fonduri europene.

La rândul său, Inspectoratul General pentru Imigrări a limitat numărul de persoane al căror acces este permis simultan în spațiile unde sunt amenajate ghișeele.

Vor fi preluate cu preponderență doar cererile de eliberare a avizelor de muncă sau prelungire a dreptului de ședere temporară, iar în cazul celor neprogramate, acestea vor fi primite doar pentru situații temeinic justificate, de maximă urgență.

În ceea ce privește, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, s-a stabilit ca eliberarea Certificatului privind domiciliul înregistrat în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, precum și depunerea fotocopiilor deciziilor privind schimbarea numelui persoanelor fizice pe cale administrativă să se facă exclusiv on-line pe adresa de e-mail a instituţiei [email protected]. În aceeași manieră se va proceda și în cazul solicitărilor de clarificare a unor aspecte pe linie de stare civilă, însoţite de documentele în susţinere, răspunsul urmând a fi transmis la adresa poştală/e-mail indicată de solicitant.

Ridicarea documentelor solicitate se va face numai ca urmare a programării făcute la numărul de telefon 021.413.54.42, interior 25130.

În același timp, se menține suspendarea activității de depunere a cererilor privind eliberarea actelor de identitate și de înscriere a mențiunii privind stabilirea reședinței, cu excepția cazurilor deosebite (motive medicale, pierderea, furtul, distrugerea actului de identitate, efectuarea unor operaţiuni notariale/bancare)

Nu în ultimul rând, toate audiențele, iniferent de ce structură a Ministerului de Interne este vorba, au fost suspendate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York