Măsuri aplicate care ne amintesc de starea de urgență. Lista județelor cu un număr mare de infectări Covid-19

Măsuri aplicate care ne amintesc de starea de urgență. Lista județelor cu un număr mare de infectări Covid-19
Publicat: 09/10/2020, 11:12
Actualizat: 06/04/2021, 14:41

Restricții menite să stopeze numărul de noi infectări ne readuce din nou în scenariul stării de urgență. Tot mai multe județe au restrâns activitățile economice și au impus obligativitatea măștii la 100 de metri de școală, iar harta României este predominant roșie.

În Capitală, restaurantele, barurile și cafenelele au fost închise, la fel și sălile de joc. Iar masca de protecție este obligatorie în jurul școlilor pe o raza de 50 de metri, potrivit A3.

În Arad au fost interzise și slujbele în interiorul bisericilor. Au fost închise sălile de jocuri de noroc dar și târgul Obor.

Cazurile de COVID-19 au explodat și în județul Cluj, unde 10 școli sunt în scenariul roșu iar de la începutul anului școlar 67 de elevi și 21 de profesori s-au infectat cu noul coronavirus. În Dej și în Gherla restaurantele, cafenelele și barurile au fost închise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a decis, miercuri, 7 octombrie, instituirea imediată a unor noi măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu COVID-19, printre acestea numărându-se obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior unităţilor de învăţământ şi interzicerea organizării de evenimente precum cele sportive şi de agrement, concerte, târguri şi bâlciuri.

Prefectura Județului Buzău a adoptat trei hotărâri în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, 7 octombrie 2020. Astfel, se instituție obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gură, pe o rază de 100 metri pe domeniul public din jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Buzău;

În zonele unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri COVID-19/1.000 de locuitori (1,53) se dispun următoarele măsuri: interzicerea evenimentelor private precum nunți, botezuri, majorate, diverse aniversări și altele asemenea; interzicerea activităților în restaurante, în baruri, discoteci și cluburi; interzicerea participării la ceremonia de înmormântare a altor persoane decât membrii de familie, precum și interzicerea organizării obiceiurilor tradiționale care țîn de înmormântare (pomeni, parastase), cu participarea a maximum 20 de persoane; interzicerea activității cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, în interiorul lăcășelor de cult și desfășurarea acestora în afară lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară interzicerea organizării și desfășurării de procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natură activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise;

Autoritățile din județul Galați impun măsuri suplimentare de protecție anticovid, din cauza numărului mare de contaminări. Masca sanitară devine obligatorie în jurul școlilor.

Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din orașul Galați și din trei comune din județ se închid timp de o săptămână din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din orașul Galați și din trei comune din județ se închid timp de o săptămână din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis, miercuri, că in9  comune, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, limitarea la maxim 50% din capacitate cu asigurarea unei distanțe de minim doi metri între mese și participarea a maxim șase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară, în restaurantele și cafenelele de interior.

Măsură este în vigoare în perioada 8 – 14 octombrie.

Aceleași măsuri sunt valabile și în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare existente în cele nouă localități.

16 localități din județul Timiș au depășit și ele pragul de 1.5 infectări la mia de locuitori. Masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice, iar restaurantele, barurile și cafenelele au fost închise, la fel și sălile de jocuri de noroc. De asemenea, sunt interzise și spectacolele, concertele, festivalurile și târgurile.

În urmă ședinței extraordinare a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență Sălaj desfășurată în dată de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încăt să acopere nasul și gură, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Sălaj.

În patru localități din județul Sibiu masca devine obligatorie în spațiul deschis, iar restaurantele și cafenelele se închid, de miercuri, din cauza COVID-19. În jurul școlilor din tot județul devine obligatorie masca de protecție. Specialiștii recomandă ”să se efectueze slujbele religioase în exteriorul lăcăşurilor de cult; obligativitatea purtării măştii în apropierea tuturor unităţilor de învăţământ”.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui au stabilit, miercuri, o serie de măsuri restrictive în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, printre aceste măsuri se numără instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţia în preajma unităţilor de învăţământ şi închiderea restaurantelor şi cafenelelor din cele trei municipii. De asemenea, în tot judeţul a fost prelungită măsura privind purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise aglomerate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican