MĂSURI. Două spitale COVID-19 la Bacău! 256 de paturi pentru pacienții infectați. Echipamente de Anestezie, Terapie Intensivă și un laborator RT – PCR propriu- GALERIE FOTO

MĂSURI. Două spitale COVID-19 la Bacău! 256 de paturi pentru pacienții infectați. Echipamente de Anestezie, Terapie Intensivă și un laborator RT – PCR propriu- GALERIE FOTO
Spital modular în cadrul bazei sportive „Constantin Anghelache”
Publicat: 24/05/2020, 13:47

În urmă cu o lună, Primăria Bacău a amenajat, tot pe principiul unui spital de campanie, în cadrul bazei sportive „Constantin Anghelache” (Letea – cum este cunoscută de către băcăuani) – 200 de locuri pentru pacienți, atât în containere modulare, cât și în saloane interioare.

Măsuri luate la Bacău în contextul pandemiei de coronavirus

Joi, 21 mai, a ajuns în Bacău și spitalul militar de campanie, suport pentru COVID 19, adus cu aeronave Spartan şi Hercules, iar spitalul va fi instalat pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive, și este finanțat de Ministerul Sănătății. Unitatea sanitară militară este compusă din 19 corturi, care totalizează 56 de paturi, și va fi deservită de două generatoare de curent electric, patru rezervoare de apă, aer condiționat și toaletă mobilă pentru fiecare cort. Spitalul are în dotare și un laborator RT – PCR propriu, precum și un alt container pentru laboratoare medicale.

Deputatul PNL Ionel Palăr – „Este cea mai bună dovadă a implicării depline în combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus”

„Este cea mai bună dovadă că Guvernul Orban își onorează promisiunile și tratează cu maximă responsabilitate sănătatea publică, mai ales, acum, în contextul pandemiei COVID 19. După ce a alocat fonduri pentru achiziția unui aparat de diagnosticare a bolii, la Spitalul Județean de Urgență Bacău, după ce le-a dat cadrelor medicale din prima linie bonusuri financiare care să recompenseze activitatea lor, acum am primit și acest Spital militar, amplasat aici, în zona centrală a Moldovei. Este cea mai bună dovadă a implicării depline în combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus”, a declarat deputatul Ionel Palăr.

Primarul Bacăului – Cosmin Necul a făcut spitalul pentru a-l completa pe cel militar

„Mă bucură faptul că eforturile noastre de până acum își dovedesc utilitatea și că au cântărit în luarea acestei decizii importante pentru orașul nostru. Avem confirmarea că în câteva zile un spital modular de campanie va fi amplasat aici, în Bacău. Va fi o lucrare complementară cu tot echipamentul de pe Baza Letea. Din informațiile pe care le dețin, în acest spital militar vor fi inclusiv echipamente de Anestezie și Terapie Intensivă.

Am avut întâlniri cu prefectul Bacăului, domnul Liviu Miroșeanu, care, împreună cu domnul deputat Ionel Palăr au prezentat Guvernului inițiativa noastră de a organiza această bază ca o unitate sanitară și așa s-a decis ca aici să fie instalat și un spital militar de campanie. Așa cum am făcut și în cazul Consiliului Județean, vă asigur că voi strânge mâna oricui va veni alături de cetățenii municipiului Bacău să ajute oamenii, dincolo de orice culoare politică și dincolo de orice fel de provocare”, a transmis Cosmin Necula, membru Pro România.

Spitalul militar modular va fi instalat de către angajații Ministerului apărări Naționale, iar ulterior se va stabili, cu exactitate, ce pacienți vor fi cazați în modulele existente deja pe Baza Letea și ce pacienți vor fi tratați în spitalul militar.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens