MĂSURI DURE la Maternitatea Bucur, după scandalul mitei pretinse de medicul Conea

MĂSURI DURE la Maternitatea Bucur, după scandalul mitei pretinse de medicul Conea
Publicat: 20/08/2012, 10:29
Actualizat: 20/02/2016, 15:58

Consiliul de administrație al Spitalului „Sfântul Ioan” a decis urgentarea dosarului de pensionare a doctorului Mircea Conea începând cu 1 septembrie și schimbarea medicului coordonator de la conducerea Maternității Bucur, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX managerul spitalului, Alexandru Ciocâlteu.

„Astăzi s-a hotărât urgentarea dosarului de pensionare începând cu 1 septembrie a doctorului Conea, în plus, pe durata cercetării penale, el a fost suspendat din funcția de medic primar obstetrică – ginecologie a maternității”, a spus managerul Spitalului „Sfântul Ioan”, Alexandru Ciocâlteu.

El a adăugat că tot în ședința de luni a fost decisă schimbarea medicului coordonator și a asistentului medical coordonator de la Maternitatea Bucur.

„Medicul coordonator al Maternității Bucur va fi conferențiar doctor Liana Pleș, iar ea va hotărî schimbările ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii în urma incidentului în care a fost implicat medicul Conea, dar și ca urmare a reacțiilor personalului medical care au pus afișe pe pereți potrivit cărora oamenii care nu respectă personalul medical, nu au ce căuta în spital, făcând abstracție de gestul deloc profesional al colegului lor doctorul Conea”, a precizat profesorul Alexandru Ciocâlteu.

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins în flagrant luând mită 700 de lei de la soțul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, este cercetat în libertate, după ce, vineri, Tribunalul București a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mircea Conea a fost prins în flagrant, joi seară, în timp ce primea 700 de lei de la soțul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei, pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului Capitalei.

Procurorii Parchetului Tribunalului București au dispus, joi, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan – Secția Maternitatea Bucur.

Soțul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticorupție 0800.806.806, reclamând că medicul Mircea Conea a condiționat efectuarea operației de cezariană de primirea unei sume de bani, s-a arătat într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.

Anterior sesizării, soțul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o „pe motiv că este insuficientă, condiționând actul medical de primirea sumei de 700 de lei”, a precizat Parchetul Capitalei.

Femeia care urma să fie operată de Conea a născut vineri, cu medicul ei curant, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiați ai acesteia. Mama și nou-născutul sunt în stare bună, potrivit acelorași surse.

Managerul Spitalului „Sfântul Ioan”, de care aparține Maternitatea Bucur, declara, vineri, pentru MEDIAFAX că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare și are o suferință hepatică foarte gravă.

Profesorul Ciocâlteu preciza că nu i s-au mai adus la cunoștință până acum alte situații de acest fel.

Colegiul Medicilor București s-a autosesizat în cazul medicului Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, în prima ședință urmând să fie analizată oportunitatea transmiterii cauzei pentru analiză la Comisia de jurisdicție, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX președintele organizației, Ioan Lascăr.

„În condițiile în care cazul a devenit public, Colegiul Medicilor București se autosesizează, în sensul că va lua în discuție cazul acestui medic în prima ședință din septembrie a Biroului CMB. Biroul va analiza oportunitatea trimiterii acestui caz spre analiză Comisiei de jurisdicție a Colegiului Medicilor București”, a spus doctorul Ioan Lascăr.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Robert De Niro își deschide hotel în România. Unde va fi și cât costă o...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"În ciuda experienței mele, m-am emoționat la fiecare scenă jucată cu ea". Cem Davran, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei