Măsuri sociale chiar înainte de alegerile europarlamentare: Bani pentru 30.000 de copii din familii vulnerabile și 5000 de euro pentru persoanele cu dizabilități

Măsuri sociale chiar înainte de alegerile europarlamentare: Bani pentru 30.000 de copii din familii vulnerabile și  5000 de euro pentru persoanele cu dizabilități
Publicat: 22/04/2019, 18:53

„Astăzi punem în aplicare încă două programe sociale din programul de guvernare al PSD, finanțate prin fonduri europene. Primul se referă la sprijin pentru copiii între 0 și doi ani, proveniți din familiile vulnerabile, pentru a beneficia de educație timpurie în creșe. Să nu uităm că avem încă în România mii de părinți care trebuie spă meargă la muncă și în același timp trebuie să se asigure că ai lor copii au o îngrijire corectă. Să nu uităm și de copiii ai căror părinți sunt la muncă în străinătate și care sunt aici în România în îngrijirea unei rude sau a unei persoane, tutore care au grijă de ei”, a declarat la Guvern, Rovana Plumb.

Ea a adăugat că programul are o finanțare de 168 milioane euro.

Astfel, 30.000 de copii cu vârsta cuprinsă între zero și doi ani vor beneficia de 1400 lei lunar, fiecare, pentru a putea merge la cresă.

„Numărul minim de copii care pot fi înscriși într-o creșă este de 54. Valoarea maximă a unui proiect pe care îl finanțăm cu fonduri europene este de 900 mii de euro pentru toate regiunile țării, cu excepția celor pentru regiunea București-Ilfov, care au o valoare maximă de un milion de euro, a mai spus Plumb.

Ministrul Fondurilor europene a afirmat că proiectul prevede, de asemenea, cheltuieli suplimentare pentru consilierea părinților sau tutorelor, dar și bani pentru amenajarea creșelor.

„Finanțăm inclusiv cheltuielile suplimentare de consiliere, de informare a părinților, tutorelor, persoanele care au în grijă copii ai căror părinți sunt la muncă în străinătate. Din totalul valorii proiectului 10% sunt bani destinați pentru amendajarea creșelor, pentru dotări de mobilier sau echipamente specifice. Poate aplica orice instituție de învătământ acreditată publică sau privată, furnizori de servicii de consiliere, parteneri sociali din învățământul pre-universitar, instituții de cult, organizații neguvernamentale. Beneficiarii sunt minim 30.000 de copii care provin din familii cu o situație materială precară, adică au venituri pe familie până la salariul minim pe economie”, a conchis Rovana Plumb.

Guvern: 5000 de euro pentru persoanele cu dizabilități pentru achiziționarea de echipamente asistive

Guvernul va aloca 5000 de euro pentru persoanele cu dizabilități pentru a-și putea cumpăra echipamente asistive. Proiectul, finanțat din fonduri europene, are o valoare de 23.5 milioane euro, a anunțat Rovana Plumb.

„Programul se referă la sprijin pentru persoanele cu dizabilități, pentru a avea un loc de muncă și pentru a le asigura tranziția către o viață activă. Valoarea proiectului este de 23.5 milioane euro și constă în faptul că minim 7000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere cu o valoare de până la 5000 euro fiecare, pentru a-și putea achiziționa echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, proteze asistive pentru desen și scriere, produse manipulatoare robotizate”, a anunțat Rovana Plumb, la Guvern.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că programul alocă bani și pentru amenajarea locurilor speciale de muncă.

„De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, pentru amenajarea locului de muncă special pentru angajarea persoanelor cu dizabilități subvenționăm angajatorii cu 2250 lei pe lună”, a afirmat Plumb.

Minsitrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că trebuie ca societatea să vadă că și persoanele cu dizabilități sunt utile.

„Persoanele cu dizabilități trebuie scoase în societate, trebuie să le arătăm că ele sunt necesare și utile societății. Trebuie însă să arătăm și societății că aceste persoane ne sunt utile. În continuarea acestor măsuri vom veni și cu măsuri de subvenționare pentru angajatori, pentru cei care angajează persoane cu dizabilități. Sunt măsuri care vin în continuarea programului de guvernare lansat de PSD în 2016″, a susținut Marius Budăi, luni, la Guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata