Măsuri sporite de SECURITATE în Parlament în ziua MOȚIUNII DE CENZURĂ

Publicat: 27/06/2018, 12:47
Actualizat: 27/03/2019, 17:11

Miercuri, în Parlament, s-au luat măsuri sporite de securitate cu ocazia dezbaterii și votului asupra moțiunii de cenzură, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senarului, liftul de lângă biroul lui Liviu Dragnea putând fi folosit exclusiv de parlamentari.

Jurnaliștii nu mai au voie să treacă din Camera Deputaților spre Senat, iar liftul de lângă biroul președintelui Camerei Deputaților este disponibil exclusiv pentru parlamentari. Tot lângă biroul lui Liviu Dragnea s-a făcut un „țarc” pentru presă și, de asemenea, jurnaliștii nu mai au voie să circule fără legitimația la vedere.

Miercuri dimineață, nici liftul de lângă Biroul Permanent al Camerei Deputaților nu putea fi folosit. Totodată, accesul jurnaliștilor între Camera Deputaților și Senat, aflate la același etaj din Palatul Parlamentului, a fost restricționat.

Legislativul dezbate și votează, miercuri, în plen reunit, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. PNL și USR au anunțat, că în timpul ședinței vor fi manifestații în fața Casei Poporului. De cealaltă parte, PSD a spus că la Parlament ar putea veni susținători ai coaliției.

Prezentarea moțiunii de cenzură a avut loc în ședința de luni a plenului reunit al Parlamentului,votul final fiind dat miercuri, începând cu ora 14:00. Moțiunea de cenzură a PNL, susținută de USR și PMP, este intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”, iar liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflației, de 5.4%, creșterea ROBOR și tentativă de subordonare politică a magistraților.