MAURICE SENDAK Doodle. VIDEO – MAURICE SENDAK vorbește despre singura femeie din viața sa. „Femeilor le place MAURICE SENDAK”

Publicat: 10/06/2013, 11:38
Actualizat: 29/07/2014, 16:45

MAURICE SENDAK, celebrul scriitor de cărți pentru copii și ilustrator, este omagiat de Google printr-un Doodle. MAURICE SENDAK, născut pe 10 iunie 1928, ar fi împlinit astăzi 85 de ani. MAURICE SENDAK este cunoscut pentru cartea sa, „Where the wild things are” („Acolo unde e sălbăticia”), publicată în 1963.

MAURICE SENDAK și GOOGLE DOODLE. Cum a fost creat logo-ul pentru MAURICE SENDAK

MAURICE SENDAK. Cei care au creat Doodle-ul pentru MAURICE SENDAK spun că nu a fost deloc ușor să creeze un logo care să onoreze o legendă a atâtor generații. Cum nu exista un mod mai bun de a-l omagia pe MAURICE SENDAK, creatorii Doodle-ului au lăsat personajele lui să „vorbească”.

MAURICE SENDAK – Copilărie grea, marcată de ororile Holocaustului

MAURICE SENDAK s-a născut în Brooklyn, din părinți evrei care au emigrat din Polonia. Acesta a declarat despre copilăria sa că a fost oribilă, deoarece multe dintre rudele lui sale au murit la Holocaust.

MAURICE SENDAK s-a îndrăgostit cărți la o vârstă fragedă, când a fost imobilizat la pat de o boală. MAURICE SENDAK a decis să devină ilustrator după ce a văzut un film de Walt Disney. În anii ’40 și ’50, MAURICE SENDAK a ilustrat cărțile altor autori, iar în anii ’60 s-a apucat să scrie propriile cărți.

Fratele luiMAURICE SENDAK, Jake, a devenit, de asemenea, autor de cărți pentru copii, două dintre acestea fiind ilustrate deMAURICE SENDAKîn 1950.

MAURICE SENDAK a devenit faimos în întreaga lume după ce a scris și a ilustrat cartea „Where the wild things are”, care prezintă povestea lui Max, un băiat care ajunge regele junglei după ce reușește să sperie toate animalele. Cartea sa i-a speriat inițial pe părinți, care considerau că desenele lui MAURICE SENDAK erau prea înfricoșătoare.

MAURICE SENDAK vorbește despre singura femeie din viața lui

Într-un interviu acordat VICE, MAURICE SENDAK a povestit cum lucrează și ce face în momentul în care vrea să se concentreze la scris sau desenat. MAURICE SENDAK: „Vin aici (n.r. într-o cameră a vilei sale) când vreau să muncesc, e foarte liniște, nu există nici radio, nici TV, sunt doar eu, MAURICE SENDAK, și câinele meu, Herman, care nu zice nimic, nu mă critică”, spune MAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAK a vorbit în interviul pentru Vice și despre „singura femeie din viața lui”, cu care împarte vila după moartea iubitului său, dr. Eugene Grynn.MAURICE SENDAK:„Ea este singura care mă face fericită, pe lângă Herman. E femeia din viața mea, singura femeie din viața mea”, a declarat MAURICE SENDAK. MAURICE SENDAK a fost corectat, însă, de prietena sa: „Nu e adevărat, ai multe femei în viața ta. Femeilor le place de MAURICE SENDAK. MAURICE SENDAKprimește cereri în căsătorie de 4-5 ori pe an”, a spus femeia despre prietenul său, MAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAKVIDEO interviu: Urmăriți mai jos interviul cu MAURICE SENDAK:

MAURICE SENDAK și fanii săi. Reacția lui MAURICE SENDAK după cel mai frumos compliment primit de la un fan

MAURICE SENDAK și-a amintit la un moment dat reacția unui fan al său, copil. „Un băiețel mi-a trimis un desen încântător, care mi-a plăcut foarte mult. Așa că i-am trimis și eu un desen din ‘Where the wild things are’. Peste ceva timp, mama lui mi-a scris înapoi, spunându-mi că băiețelului i-a plăcut atât de mult desenul, încât l-a mâncat. A fost unul dintre cele mai mari complimente pe care le-am primit. Pe copil nu l-a interesat că desenul era unul original creat de MAURICE SENDAK, i-a plăcut atât de mult încât l-a înghițit”, a declarat MAURICE SENDAK.

În anii ’70, MAURICE SENDAK a produs un serial TV de animație, numit „Really Rosie”. În anii ’80, MAURICE SENDAK a creat decorurile pentru opere celebre ca „Spărgătorul de nuci”, „Flautul fermecat” și „Hansel și Gretel”.

MAURICE SENDAK a fost influențat de Walt Disney, dar și de Herman Melville, Emily Dickinson și Mozart.

MAURICE SENDAK a recunoscut deschis că a fost homosexual și a avut o relație de 50 de ani cu psihanalistul dr. Eugene Glynn.

MAURICE SENDAK, care spre finalul vieții s-a remarcat prin donația de 1 milion de dolari către un ONG, a murit pe 8 mai 2012, la un spital din Connecticut, ca urmare a complicațiilor suferite după un atac cerebral. În necrologul publicat de New York Times, MAURICE SENDAK este numit „cel mai mare autor de cărți pentru copii din secolul 20″.

În Doodle-ul pentru MAURICE SENDAK apar 16 dintre personajele lui MAURICE SENDAK, care la final se adună în jurul unui tort cu lumânări în formă de 85.

Iată mai jos câteva dintre schițele pe care cei de la Google le-au pregătit pentru Doodle-ul lui MAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK și călătoria imaginară care i-a adus 19 milioane de copii vândute

MAURICE SENDAK a scris 17 cărți,MAURICE SENDAKa fost un ilustrator prolific, însăMAURICE SENDAKa devenit celebru pentru volumul său grafic din 1963 „Where the Wild Things Are”. Această carte a luiMAURICE SENDAK, vândută în peste 19 milioane de copii pe plan mondial, prezintă aventurile unui băiețel neastâmpărat, Max, care pornește într-o călătorie imaginară, după ce a fost trimis de părinții săi la culcare fără să își primească cina.

Cartea luiMAURICE SENDAKa stat la baza mai multor adaptări cinematografice, dintre care s-au remarcat un scurtmetraj animat, lansat în 1973, și un lungmetraj regizat de Spike Jonze în 2009, dar și a unui spectacol de operă, în 1980.

MAURICE SENDAK – între controversă și recunoașterea internațională

Un roman controversat în momentul publicării sale, în 1963, la editura Harper & Row, „Where the Wild Things Are” i-a adus scriitoruluiMAURICE SENDAKprestigioasa Caldecott Medal, în 1964, o distincție decernată celei mai bune cărți pentru copii a anului.

MAURICE SENDAKa primit din partea fostului președinte american Bill Clinton Medalia Națională pentru Artă, în 1996.

Printre celelalte volume scrise de autorul americanMAURICE SENDAKse numără „In the Night Kitchen”, „Outside Over There”, „Higglety Pigglety Pop!” și „The Nutshell Library”.

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”