MAURICE SENDAK – Totul despre MAURICE SENDAK: cartea care l-a făcut celebru, oamenii din viața lui și anunțul morții lui MAURICE SENDAK – VIDEO

Publicat: 10/06/2013, 16:23
Actualizat: 29/07/2014, 16:45

MAURICE SENDAK, cel mai cunoscut ilustrator și scriitor de cărți pentru copii din secolul al 20-lea, este omagiat de Google printr-un Doodle, la 85 de ani de la naștere. În logo-ul interactiv apar personajele lui MAURICE SENDAK din cea mai cunoscută care a sa, „Where the wild things are” – scoasă de MAURICE SENDAK în 1963.

MAURICE SENDAK a vorbit într-un interviu acordat în 2011, cu un an înainte de moarte, despre cariera sa. MAURICE SENDAK mărturisește că nu știe exact de ce cartea „Where the wild things are” este cartea definitorie a carierei sale. MAURICE SENDAK: „Cine știe? Nu știu, nimeni nu știe. E un mister, oamenilor le plac misterele”.

MAURICE SENDAK spune că a fost întrebat de multe ori de ce nu scoate și o continuare a poveștii sale. MAURICE SENDAK: „Duceți-vă naiba, duceți-vă naiba, nu sunt o curvă, nu fac lucruri de genul ăsta!” – aceasta este reacția lui MAURICE SENDAK când este întrebat de ce nu scoate „Wild things 2”.

MAURICE SENDAK despre femeia din viața lui. „Femeilor le place MAURICE SENDAK

MAURICE SENDAK le-a împărtășit celor de la VICE modulcum lucrează și ce face în momentul în care vrea să se concentreze la scris sau desenat. MAURICE SENDAK spune: „Vin aici (n.r. într-o cameră din vila sa) când vreau să muncesc. Aici e foarte liniște, nu există nici radio, nici TV, sunt doar eu, MAURICE SENDAK, și câinele meu, Herman, care nu zice nimic, nu mă critică”, spune MAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAK a vorbit în interviul pentru Vice și despre „singura femeie din viața lui”, cu care împarte vila după moartea iubitului său, dr. Eugene Grynn. MAURICE SENDAK: „Ea este singura care mă face fericită, pe lângă ciobănescul meu gerban Herman. E singura femeie din viața mea”, a declarat MAURICE SENDAK. MAURICE SENDAK a fost corectat, însă, de prietena sa, care i-a spus: „Nu e adevărat, ai multe femei în viața ta. Femeilor le place MAURICE SENDAK. MAURICE SENDAK primește cereri în căsătorie de 4-5 ori pe an”, a spus femeia despre prietenul său, MAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAK A MURIT –Anunțul care a întristat planeta

MAURICE SENDAKa murit pe8 mai 2012, iar moartea luiMAURICE SENDAKa îndoliat atât SUA, cât și restul lumii. Generații întregi de copii au crescut cu desenele și cărțile luiMAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAKa fost un geniu. Azi, lumea l-a pierdut peMAURICE SENDAK, omul care a creat o mulțime de cărți și personaje, printre care băiețelul numit Max. Azi, MAURICE SENDAK a murit”, se arată în buletinul de știri care a anunțat moartea luiMAURICE SENDAK.

„Copiii au mers timp de 50 de ani în călătorie cu Max, personajul creat deMAURICE SENDAK. MAURICE SENDAKa vorbit despre acel lucru sălbatic pe care fiecare dintre noi îl are înăuntrul său”, se arată în buletinul de știri de la ABC.

MAURICE SENDAK VIDEO

MAURICE SENDAKGOOGLEDOODLE. Cum a fost creat logo-ul pentruMAURICE SENDAK

Cei care au creat Doodle-ul pentruMAURICE SENDAKspun că nu a fost deloc ușor să creeze un logo care să onoreze o legendă a atâtor generații, cum esteMAURICE SENDAK. Cum nu exista un mod mai bun de a-l omagia peMAURICE SENDAK, creatorii Doodle-ului au lăsat personajele lui MAURICE SENDAK să „vorbească”.

În Doodle-ul pentruMAURICE SENDAKapar 16 dintre personajele luiMAURICE SENDAK, care la final se adună în jurul unui tort cu lumânări în formă de 85.

Iată mai jos câteva dintre schițele pe care cei de la Google le-au pregătit pentru Doodle-ul lui MAURICE SENDAK.

MAURICESENDAK Google Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICE SENDAK, pe numele său întregMAURICEBernardSENDAK, s-a născut pe 10 iunie 1928 și a devenit faimos în întreaga lume cu cărțile sale pentru copii, desenele sale, dar și datorită decorurilor pe careMAURICE SENDAKle-a creat pentru diverse opere și a serialului TV produs deMAURICE SENDAK.

MAURICE SENDAK,născut în Brooklyn din părinți evrei care au emigrat din Polonia, a declarat despre copilăria sa că a fost oribilă, deoarece multe dintre rudele lui sale au murit la Holocaust.

MAURICE SENDAKs-a îndrăgostit cărți de mic copil, când a fost imobilizat la pat de o boală.MAURICE SENDAKa hotărât să devină ilustrator după ce a văzut un film de Walt Disney. În anii 1940-1950,MAURICE SENDAKa ilustrat cărțile altor autori, iar în anii ’60 s-a apucat să scrie propriile cărți.

Fratele luiMAURICE SENDAK, JakeSENDAK, a devenit, de asemenea, autor de cărți pentru copii, două dintre acestea fiind ilustrate deMAURICE SENDAKîn 1950.

MAURICE SENDAKa devenit cunoscut în întreaga lume după ce a scris și a ilustrat cartea „Where the wild things are”, care prezintă povestea lui Max, un băiat care ajunge regele junglei după ce reușește să sperie toate animalele. Cartea sa i-a speriat inițial pe părinți, care considerau că desenele luiMAURICE SENDAKerau prea înfricoșătoare.

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICESENDAKGoogle Doodle

MAURICE SENDAK și-a reamintit, la un moment dat reacția unui fan al său, un copil. „Un băiețel mi-a trimis un desen superb, care mi-a plăcut foarte mult. Așa că i-am trimis și eu un desen din ‘Where the wild things are’. Peste ceva timp, mama lui mi-a scris înapoi, spunându-mi că băiețelului i-a plăcut atât de mult desenul, încât l-a mâncat. A fost unul dintre cele mai mari complimente pe care le-am primit. Pe copil nu l-a interesat că desenul era unul original creat de MAURICE SENDAK, i-a plăcut atât de mult încât l-a înghițit”, a declarat MAURICE SENDAK.

În anii ’70, MAURICE SENDAK a produs un serial TV de animație, numit „Really Rosie”. În anii ’80, MAURICE SENDAK a creat decorurile pentru opere celebre ca „Spărgătorul de nuci”, „Flautul fermecat” și „Hansel și Gretel”.MAURICE SENDAK a fost influențat de Walt Disney, dar și de Herman Melville, Emily Dickinson și Mozart.MAURICE SENDAK a recunoscut deschis că a fost homosexual și a avut o relație de 50 de ani cu psihanalistul dr. Eugene Glynn.

MAURICE SENDAK, care spre finalul vieții s-a remarcat prin donația de 1 milion de dolari către un ONG, a murit pe 8 mai 2012, la un spital din Connecticut, ca urmare a complicațiilor suferite după un atac cerebral. În necrologul publicat de New York Times, MAURICE SENDAK este numit „cel mai mare autor de cărți pentru copii din secolul 20″.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația