• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Mazăre susține că nu-l mai interesează Portul Constanța: Dacă vor să-l dea, bine; dacă nu vor, iarăși bine

Mazăre susține că nu-l mai interesează Portul Constanța: Dacă vor să-l dea, bine; dacă nu vor, iarăși bine
Primarul Constanței, Radu Mazăre, susține că nu mai este interesat de Portul Constanța și că dacă guvernații vor să transfere acțiuni la municipalitate este bine, iar dacă nu doresc acest lucru, nu este nicio supărare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a declarat, marți, într-o conferință de presă susținută la Primărie, că este convins că Guvernul, indiferent dacă va fi unul PSD sau PNL, va avea grijă de proiectele constănțenilor.

„Portul nu mă mai interesează, ajunge. Nu vezi că de un an de zile tot trag? Dacă vor să-l dea bine, cine o fi la guvern, dacă nu vrea, iarăși bine. Am renunțat. Ce pot să fac mai mult de atât ? Sunt convins că un guvern înțelept o să aibă grijă de toate proiectele constănțenilor, fie că este guvernul PSD, fie că e Guvernul PNL, nu ? (…) Sunt convins că într-o formă sau alta cârmuitorii de la București vor avea grijă de proiectele constănțenilor. Ce ar avea domnul Iohannis dacă schimbă puterea cu Cazinoul, de ce să nu ni-l repare?”, a afirmat Radu Mazăre.

Întrebat dacă România va avea în continuare un Guvern PSD sau Executivul va fi format de PNL, primarul Constanței a răspuns: „Nu știu ce guvern va fi. Nu sunt Mafalda, nu sunt oracol, chiar nu știu”.

De asemenea, Mazăre a mai precizat că nu știe dacă PSD ar trebui să continue la guvernare sau să treacă în opoziție.

Radu Mazăre a dorit de mai mult timp ca municipalitatea să aibă o treime din acțiunile de la Portul Constanța. Până în toamna acestui an, Ministerul Transporturilor era acționar majoritar la Administrația Porturilor Maritime Constanța, cu 60 la sută, iar Fondul Proprietatea și Primăria Constanța dețineau fiecare câte 20 la sută din capital. Mazăre își dorea ca CLM să dețină o treime din acțiuni și a primit asigurări în acest sens din partea premierului Victor Ponta.

La începutul lunii octombrie, Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională trecerea la Consiliul Local Constanța, iar cele 20 la sută din acțiuni au fost pierdute de autoritățile locale.

Radu Mazăre își dorea ca legea să fie modificată și municipalitatea să reprimească măcar cele 20 la sută din acțiuni, dacă nu chiar 33 la sută cum își propusese inițial.

Inchide