Medic de la Spitalul Parhon, despre o pacientă COVID-19: L-a amenințat că va chema clanul de acasă să îi dea la oase / Poliția a intervenit abia câteva ore mai târziu

Medic de la Spitalul Parhon, despre o pacientă COVID-19: L-a amenințat că va chema clanul de acasă să îi dea la oase / Poliția a intervenit abia câteva ore mai târziu
Medic de la Spitalul Parhon, despre o pacientă COVID-19: L-a amenința că va chema clanul de acasă să îi dea la oase / Poliția a intervenit abia câteva ore mai târziu / Foto: Constantin Cucu & Sursă: Facebook
Publicat: 22/03/2021, 17:53

Un medic de la Institutul „Parhon” din Capitală a povestit un incident care a avut loc în unitatea spitalicească – o pacientă COVID-19 nu voia să respecte sub nicio formă îndrumările medicilor.

Incidentul relatat de doctorul endocrinolog Constatin Cucu a avut loc în cursul serii de vineri, 19 martie. Pacienta refuza să fie izolată singură în cameră și să poartă mască de protecție. În plus, voia să fumeze în spital!

Pacientă COVID-19, pornită împotriva sistemului

De asemenea, nu voia să fie transportată conform protocolului la domiciliul unde putea sta în carantină. Aceasta a refuzat „carantinarea, deplasarea controlată, protejarea celor din jur”.

Medicul Constatin Cucu a reltat pe Facebook cum femeia „nu era de acord cu nimic din toate acestea și, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt, se lupta cu sistemul. Cu medicii criminali. Cu eticheta asta de Covrig, care nu există. Cu riscul de a fi legată și omorâtă în ATI”.

Amenința medicii „clanul de acasă” care le va da „la oase”!

„În panarama creată bineînțeles că medicul de gardă al nostru a fost prins într-un colț, presat pe de o parte de legile, regulamentele și protocoalele noastre de a nu permite pacientei să plece hai hui cu boala în gât și, pe de altă parte, de amenințările pacientei că dacă nu i se face pe plac va chema clanul de acasă să dea la oase. Pacienta a continuat să arunce cu chestii, să amenințe cu bătaia, să fumeze în salon, să strige că nu i se dă să mănânce, apoi, după ce a venit mâncare că nu i se dă să bea, apoi când a venit și apa, că nu i se dă scrumieră”, a povestit medicul.

Poliția nu a vrut să intervină

De asemenea, la un moment dat a fost apelată și Poliția, însă, inițial, autoritățile au refuzat să intervină.

„Și este firesc să fie o persoană mai zburdalnică. La urma urmei cam asta se afirmă de luni de zile pe la televiziuni despre medici și despre spitale. Doctorița de gardă nu știe deloc, dar deloc, karate, așa că la un moment dat, când vehemența și amenințările pacientei neengleze au atins un apogeu a chemat poliția”, a mai povestit acesta.

Pacientă COVID-19, spaima polițiștilor!

„Poliția inițial a închis telefonul cu cuvinte puțin amabile la adresa doctoriței. Cazul Caracal a arătat de mult de fapt cât de mult te poți baza pe poliție. Abia ulterior, chemat cu insistențe, a venit un prim echipaj, care a făcut proces verbal medicului, fără să abordeze zurbagia. În fine de-abia al doilea echipaj a intrat, echipat corespunzător, la pacientă ca să o calmeze.

Televiziunile nu au fost chemat de doamna doctor. Oricum nu ar fi venit să fie poluate cu realitate. Și nici Șoșoacă nu a apărut în noapte, să se îmbrâncească cu portarii, cum mai face ea, ca orice demnitar care se respectă”, a punctat Constantin Cucu.

Medicul este de părere că pe rețelele de socializare și în mass-media a fost promovată intens o imagine proastă a cadrelor medicale.

„Mesajele tip Șoșoacă la astfel de analfabeți ajunge”

„Când stai și asculți zgomotul de fond de pe FB, din mass media, realizezi că lucrurile s-au pervertit imens. Că oameni din ce în ce mai mulți umblă convinși de faptul că medicii sunt inamici, plătiți să le facă felul, care nu merită respect, considerație sau măcar prezumția de bune intenții. Genul acesta de mesaj este cu particularitate greu de gestionat de analfabetul funcțional, de Gîgă Auristul, care se uită cu ochișorii căscați la ce bine le zice Doamna Diana la medici, după care simte nevoia să procedeze la fel. Și din păcate mesajele tip Șoșoacă la astfel de analfabeți, mai mult sau mai puțin funcționali, ajunge”, a subliniat specialistul.

Totodată, acesta critică faptul un astfel de incident „nu ar fi avut loc dacă Șoșoacă nu ar fi existat”.

„Poliția nu a dorit să apere legile patriei”

„Poliția nu a dorit să apere legile patriei. Și a fost nevoie de 6 ore de intervenții, milogeală și trai periculos ca un incident, care nu ar fi avut loc dacă Șoșoacă nu ar fi existat, să fie rezolvat. Despre genul acesta de întâmplări însă nimeni important, în tot spectrul de la ministrul Vlad la Șoșoacă nu vorbește. Despre genul de oameni, care își imaginează că sunt pacienți, fiind de fapt doar huligani, nimeni nu vorbește.

Nimănui nu i se pare că problema asta merită o emisiune.

Nici o instituție a statului nu amendează pe genul acesta de ticăloși. Nici DSP, nici poliția, nimeni. În context deci de ce să considerăm că sistemul de sănătate nu este exact ce merităm?”, a încheiat relatarea medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?