Medicul Emilian Imbri: ”Într-o țară săracă, când scoți singurele două tancuri la început și îți sunt distruse, nu mai ai resurse pentru la final”

Medicul Emilian Imbri: ”Într-o țară săracă, când scoți singurele două tancuri la început și îți sunt distruse, nu mai ai resurse pentru la final”
Foto: Captură Youtube
Publicat: 20/10/2020, 23:15
Actualizat: 06/04/2021, 14:39

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, spune că România a reactionat după criza din China,  luând toate măsurile pentru limitarea răspândirii bolii

Însă, odată cu relaxarea rexarea măsurilor, cazurile Covid-19 au început să crească, iar ulterior în luna septembrie, situația a fost scăpată de sub control.

”Într-o țară săracă, când scoți singurele două tancuri la început și îți sunt distruse, nu mai ai resurse pentru la final. Noi am făcut tot ce s-a putut la început”, a declarat Imbri, la TVR.

Medicul Imbri spune că deși România a implementat măsurile din timp, pe care alte țări nu le-au luat, cel mai relevant exemplu este în Italia, unde o generație a murit.

”Noi suntem atipici. Noi am fost martorii a ceea ce s-a întâmplat în China, Spania și Italia, martorii acelei avalanșe de decese și de îmbolnăviri. Am avut timp să ne speriem și am luat măsuri înainte să fie declarată la noi situația gravă. Am intrat în stare de urgență, am închis școlile, am trecut la lucrul de acasă, au început să se dea amenzi, deci lucruri pe care alte țări nu au avut timp să le mai facă. Și atunci, când au ajuns la noi primele valuri de viruși, noi eram pregătiți. Am întrerupt practic virusul. Atunci se punea problema de ce suntem noi așa și nu facem ce fac țările celelalte. Țările celelalte nu au apucat să facă treaba asta. A murit o generație în Italia”.

Haosul a început odată cu începerea anului școlar și cu aglomerația în mijloacele de transport.

”Am scăpat hățurile undeva spre septembrie când s-au terminat concediile, au început școlile, munca a început peste tot, a început aglomerația în mijloacele de transport. (La alegeri – n.r.) au fost niște măsuri atât de severe încât, practic, nu prea ai apucat să ștampilezi virusul.

Medicul Imbri continuă și spune resursele insuficiente demonstrează rată de creștere accesntuata a cazurilor Covid-19.

”Am început atipic și terminăm încercând să oprim transmiterea la persoanele în vârstă pentru că sunt cele mai vulnerabile.

Într-o țară săracă, când scoți singurele două tancuri la început și îți sunt distruse, nu mai ai resurse pentru la final. Noi am făcut tot ce s-a putut la început. Cât să poți să ții? Oricum, suntem încă bine ca resurse medicale. Dar populația nu mai putea fi ținută pentru că riscul era să înceapă acele manifestații care sunt acum în alte țări”.

În ceea ce privește situația de la Spitalului ”Victor Babeș” din București, managerul instituției medicale a precizat că nu mai există locuri nici la terapie intensivă și nici în general, pentru pacienții cu COVID-19 cu forme mai puțin grave ale bolii.

”La terapie intensivă nu avem locuri libere. În momentul în care se eliberează un loc, urmează o perioadă foarte rapidă în care se face dezinfecția acelui loc și deja este în așteptare o persoană care fie că vine din spital, pentru că în timpul nopții i s-a înrăutățit starea, fie că e adusă de ISU din alt spital sau din alt oraș.

Acum spitalul este plin. 540 de paturi sunt toate ocupate, atât în «Babeș» – 440 și în Pipera avem cel puțin 90. Poate mai sunt acolo 4-5 locuri, dar Pipera nu este un loc unde poate să ajungă un bolnav care are simptome, acolo ajung persoane fără simptome sau cu o simptomatologie ușoară”, a mai spus medicul Emilian Imbri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Vali Vijelie, părăsit de soție după ce a văzut pozele din CANCAN.RO. „Fiecare își vede...
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului