Medicul Radu Zamfir va fi preluat de la aeroport de o ambulanță și dus la Institutul Fundeni

Medicul Radu Zamfir va fi preluat de la aeroport de o ambulanță și dus la Institutul Fundeni
Publicat: 21/01/2014, 14:15
Actualizat: 19/05/2015, 13:04

Medicul Radu Zamfir, care a fost externat de la Spitalul Județean din Cluj și va ajunge, marți după-amiază, în București cu un avion de linie, va fi preluat de o ambulanță de la Aeroportul „Henri Coandă” și dus la Institutul Clinic Fundeni.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că o ambulanță de tip B de la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov va merge la Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni pentru a-l lua pe medicul Radu Zamfir și a-l transporta la Institutul Clinic Fundeni.

Doctorul Radu Zamfir, care a suferit cele mai ușoare răni în accidentul aviatic din Munții Apuseni, a fost externat din Spitalul Județean Cluj și ajunge marți în București, cu un avion de linie, a anunțat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.

„Suntem foarte marcați de incidentul de luni, dar vrem să mulțumim tuturor echipelor de salvare și oamenilor de bine care au coordonat acțiunea de salvare. Doctorul Radu Zamfir a demonstrat spirit de echipă și a început imediat resuscitarea unei colege cu care era în avion”, a spus managerul Institutului Fundeni, într-o conferință de presă la care au participat profesorul Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie Digestivă și Transplant Jepatic, și profesorul Radu Deac, directorul Agenției Naționale de Transplant.

Profesorul Radu Deac a spus că doctorul Radu Zamfir are calități umanitare de excepție.

„Eroul este pilotul care a salvat viața celor din echipa medicală cu prețul vieții lui. Nu mă îndoiesc că toți însă au văzut moartea cu ochii în așteptarea salvării”, a mai spus Deac.

Profesorul Irinel Popescu a spus că a vorbit cu doctorul Radu Zamfir imediat după ce aeronava a aterizat forțat, acesta indicând faptul că se află într-o pădure, dar la marginea unei pârtii de schi.

El a mai spus că, din ceea ce s-a spus până acum, probabil una dintre cauzele accidentului a fost combinația de ceață cu gifraj, care se putea întâmpla oricărui avion.

În opinia celor prezenți la conferință, cu siguranță toți supraviețuitorii vor avea nevoie de recuperare medicală și suport psihologic.

Pilotul Adrian Iovan și o studentă și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor -, o studentă și doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului și victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni și localnici. În zona unde a aterizat forțat avionul a fost trimis și un elicopter de la SMURD Mureș, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceții.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi și traumatisme, sunt conștiente și au fost internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență, ultimii doi răniți fiind aduși la UPU Cluj marți dimineață, în jurul orei 4.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu