Medicul Valentin Calu, la o săptămână după accidentul aviatic din munții Apuseni: „M-am născut pentru a doua oară”

Medicul Valentin Calu, la o săptămână după accidentul aviatic din munții Apuseni: M-am născut pentru a doua oară
Publicat: 28/01/2014, 17:55
Actualizat: 29/07/2014, 20:00

Medicul Valentin Calu, de la Spitalul Elias, din București, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, rămâne internat la Spitalul de Urgență Cluj.Acesta a ținut astăzi să le mulțumească, plublic, medicilor care îl îngrijesc, moților care l-au găsit, medicilor de la SMURD și lui Dumnezeu.

La câteva ore de la vizita Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, medicul Valentin Calu, unul dintre supraviețuitorii acidentului aviatic din Munții Apuseni, a oferit câteva informații despre starea lui de sănătate la o săptămână de la incident, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a ținut să le mulțumească medicilor de la Spitalul de Urgență Cluj pentru felul în care l-au îngrijit, moților care l-au găsit, medicilor de la SMURD și lui Dumnezeu, pentru faptul că este în viață. „M-am născut a doua oară. Am o a doua zi de naștere: 20 ianuarie. M-am născut în Țara Moților. Trebuie să îmi iau și un nume de moț”, a mărturisit medicul.

Acesta a spus că se simte din ce în ce mai bine, dar momentul externării sale va fi decis de medicii care l-au îngrijit. El a spus că după acest accident va aprecia mai mult lucrurile simple. „Tragi, alergi și nu prea rămâi cu nimic. În viitor voi aprecia mai mult lucrurile simple. Rănile pe care le-am suferit în urma accidentului sunt reversibile și tratabile. Voi reveni imediat ce este posibil la spital și îmi voi relua activitatea de chirurg. Aș dori să le mulțumesc pe această cale medicilor care m-au tratat într-un mod exemplar. Sunt absolut minunați medicii de aici”, a spus medicul.

Dr. Valentin Calu spune că este recunoscător celor trei moți care l-au găsit atât pe el, cât și pe restul persoanelor, victime și ele ale accidentului aviatic. „Respect pentru acei oameni. Nu pot să descriu ce am simțit în momentul în care am văzut cele trei lanterne. Ne-au dat hainele de pe ei, ne-au cărat în brațe ca pe propriii lor copii. Asta este România adevărată”, a mai spus acesta.

Dr. Calu a spus că nu își aduce aminte prea multe lucruri care s-au petrecut imediat după producerea accidentului aviatic. „M-am lovit la cap. Doctorul Ianceu (nr. dr. Sorin Ianceu – Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor) mi-a spus că m-a împins din avion, pentru că îmi pierdusem starea de conștiență. Nu îmi aduc aminte. Când mi-am revenit am sunat-o imediat pe Dana Safta (nr. managerul spitalului unde lucrează dr. Valentin Calu) și i-am spus de accident. Apoi, am fost sunat de multe persoane, iar bateria telefonului mi s-a descărcat”, a menționat medicul.

Acesta a spus că se simte norocos că a supraviețuit unui asemenea accident afirmând că „Dumnezeu mi-a dat o nouă șansă”. Mai mult, a mulțumit celor de la SMURD afirmând că tavanul ambulanțelor ar trebui vopsit în roz pentru speranța pe care o dau pacienților.

Luni, 20 ianuarie, o aeronavă de tip BN2 pilotată de Adrian Iovan s-a prăbușit în Munții Apuseni. La bordul aeronavei se aflau 7 persoane: 2 membrii ai echipajului de zbor – Adrian Iovan și Răzvan Petrescu, 4 cadre medicale – dr. Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor și o studentă – Aura Ion.

Aceștia aveau misiunea de a ajunge la Spitalul Județean Oradea pentru a preleva un ficat de la o femeie aflată în moarte cerebrală. Din păcate, echipa de medici nu a mai ajuns. Avionul care îi transporta la destinație s-a prăbușit, iar în urma accidentului două persoane și-au pierdut viața.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna