Meleșcanu, întrebat dacă demisionează de la șefia Senatului: Niciodată pasul înapoi, doar într-o parte

Redactor:
Elena Crangasu
Meleșcanu, întrebat dacă demisionează de la șefia Senatului: Niciodată pasul înapoi, doar într-o parte
Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a răspuns, sâmbătă, chestionat dacă vademisiona pentru a fi desemnat un alt membru la conducerea Senatului, că el nu face „niciodată pasul înapoi, ci într-o parte".

„Sigur, nu e nicio problemă. Eu nu fac niciodată pasul înapoi, fac într-o parte”, a răspuns Teodor Meleșcanu, întrebat dacă demisiona pentru a fi desemnat un alt președinte al Senatului.

„Noi vom vedea la deschiderea sesiunii și vom găsi cea mai bună soluție pentreu a depăși o perioadă foarte grea pentru Senat, și în același timp, care să respecte toate prevderile legale. E adevărat că nu a fost încă publicată decizia CCR și nici motivarea, dar va trebui să găsim modalități pentru ca lucrurile să funcționeze excelent”, a completat el.

Întrebat dacă ia în calcul să își prezinte demisia, acesta a spus că „orice este posibil, să vedem pe lege. Eu sunt complet deschis”.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Inchide