Meleșcanu, întrebat despre prelungirea votului: Am trimis propunerea la BEC, care a respins-o

Meleșcanu, întrebat despre prelungirea votului: Am trimis propunerea la BEC, care a respins-o
Publicat: 16/11/2014, 18:25
Actualizat: 16/11/2014, 22:53

Ministrul de Externe a voat la Liceul Tonița din București și-a justificat decizia de a nu vota în străinătate prin faptul că a considerat decent să voteze în țară și să nu ia locul unui român din diaspora. „Am considerat că este indecent ca eu, din România să vin să iau locul unui român care își putea exercita dreptul de vot, acolo. Și toți cei care se duc în străinătate să voteze și nu înțeleg că puteau vota foarte bine în România, și în această situație să îi lase pe românii din străinătate să poate să își fructifice votul”, a explicat Meleșcanu.

Întrebat dacă consideră că sunt români care s-au dus special în străinătate pentru a vota, ministrul de externe a răspuns: „Am văzut declarații și am văzut multă lume care s-a dus în excursie ca să voteze”.

Solicitat să dea mai multe informații despre aceste persoane care s-au dus special să voteze în străinătate, Meleșcanu a spus: „Păi sunt publice, doamna Udrea anunțat că se duce la Paris să voteze, doamna Macovei, că se duce la Londra. Credeți că îi știu chiar pe toți cei care au plecat?”.

El a continuat: ‘Am spus că este de bun simț, când ai alegeri și poți să votezi acasă și ești în România, să votezi în România și eu am făcut asta. Nu m-am referit la nicio persoană”.

Întrebat dacă este mulțumit de organizarea acestor alegeri în străinătate, Meleșcanu a spus: „În condițiile legii, sunt extraordinare, pentru că s-a sporit de trei ori și jumătate numărul celor care și-au putut exprima votul și eu spera ca până diseară să poată vota cât mai mulți dacă nu toată lumea, cu o singură condiție, ca lucrurile să funcționeze în continuare foarte bine, cu respectarea regulilor pe care le-am stabilit și oamenii să se ocupe de problema votului”.

Meleșcanu a fost solicitat să transmită un mesaj către românii care încă se află la coadă pentru a vota, în străinătate.

„Mesajul meu este că am promis și primul lucru pe care îl voi face este modificarea prevederilor legale, care într-adevăr nu mai răspund situației actuale, unde sunt extrem de mulți români care vin, fie temporar, se poate circula în toată Uniunea Europeană, deci există o imposibilitate practică de a estima numărul de români”, a spus Meleșcanu.

În plus, Meleșcanu a spus, întrebat cum se simte în condițiile în care acești români nu își pot exercita dreptul de vot, că îi pare rău și speră că vor vota toți.

Întrebat dacă cei care se află încă la coadă, la ora 21.00, vor putea să voteze, Teodor Meleșcanu a spus: „Cei care vor fi în secție, vor putea să voteze cu toții, sperăm să ajungă cu toții să voteze”.

Despre posibilitatea prelungirii programului de votare, Meleșcanu a spus că „a vorbit cu cine trebuie”. „Respectiv am trimis propunerea la Biroul Electoral Central, care a respins această propunere”, a spus ministrul.

Întrebat dacă își va da demisia în cazul în care nu toți românii vor putea să voteze, Meleșcanu a spus: „De ce, că am făcut să voteze mult mai mulți decât în primul tur?”.

Teodor Meleșcanu a vorbit și despre numărul românilor aflați în afara granițelor țării. „Dacă cineva poate să îmi spună care este numărul real de români din străinătate, atunci ne asumăm toate responsabilitățile, dacă știe cineva. Eu nu știu”, a spus ministrul de Externe.

Despre afirmația că i-a invitat pe românii din Paris să meargă la Nancy, să voteze, Meleșcanu a spus că știe câți kilometri sunt între cele două orașe dar că s-a referit la toți cei care a considerat că stau în împrejurimile Parisului și sunt mai aproape de Nancy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Averea lui Elon Musk a crescut cu 40 de miliarde de dolari în doar o...