Memorialul Revoluției din Timișoara, în PARAGINĂ: Când PLOUĂ, stăm cu GĂLEȚILE

Memorialul Revoluției din Timișoara, în PARAGINĂ: Când PLOUĂ, stăm cu GĂLEȚILE
Memorialul Revoluției din Timișoara, în PARAGINĂ: Când PLOUĂ, stăm cu GĂLEȚILE. Cât costă reparația clădirii în care se află una dintre ARHIVELE importante ale Revoluției

„Când plouă, stăm cu gălețile în pod. Le golim și le punem la loc. Am primit clădirea în anul 2012, dar de la preluarea clădirii, fostă cazarmă, nu am mai primit bani pentru refacerea ei, ci doar pentru buna funcționare a Memorialului Revoluției. Tot timpul a plouat înăuntru. La început mai puțin, dar acum avem probleme serioase și trebuie reparat, sunt țigle vechi. Și ferestrele sunt vechi. Cred că suma necesară pentru repararea acoperișului ar fi de 500.000 de euro”, a declarat pentru Mediafax președintele Memorialului Revoluției din Timișoara, Traian Orban.

O asociație culturală a inițiat un proiect în cadrul căruia încurajează oamenii să doneze bani pentru repararea acoperișului Memorialului Revoluției din Timișoara, estimând că este necesară o sumă de aproximativ 500.000 de euro.

„Noi facem un proiect de artă și mediatizăm situația de acolo, fondurile fiind strânse de Memorialul Revoluției. În proiect sunt implicați artiști importanți, iar în cadrul evenimentul pe care le vom organiza, îi vom încuraja pe vizitatori să doneze pentru repararea acoperișului. Acoperișul trebuie reparat pentru că este vechi, plouă în interior. Acolo se găsește un patrimoniu material adunat de aproape 30 de ani. Noi vom organiza și o minilicitație de artă, iar banii vor rămâne Memorialului Revoluției”, a afirmat Președintele Asociației Culturale Contrasens, Dana Sarmeș.

 

 Arhiva se poate deteriora din cauza infiltrațiilor

„Aici se află singurul patrimoniu despre Revoluția din România, este singurul Memorial al Revoluției din România. Inițiatorii proiectului sunt niște oameni cu suflet care doresc să ne ajute. Mai rămân decidenții politici să se sensibilizeze”, a afirmat Orban.

Vizitatorii, șocați de starea de abandon în care este clădirea

„O atmosferă sinistră. Interiorul murdar, murdar. Materialele expuse nu sunt catalogate și inscripționate. Nu afli ce reprezintă exponatele. Singurul lucru pe care îl țineți minte este gaura din steag. Este un simbol?”, scrie Marius pe tripadviser.ro

Un alt vizitator, din Italia, este impresionat de muzeu.

„Memorialul încearcă să păstreze memoria și să informeze publicul cu privire la evenimentele din decembrie 1989 care l-au răsturnat pe Nicolae Ceaușescu. Include un film de 30 de minute despre evenimente și o expoziție de postere și fotografii. Primul etaj trebuie să fie zugrăvit”, spune M.

„Obligatoriu de bifat dacă vizitezi Timișoara. Filmul este cea mai bună parte a muzeului. Afară se află o parte din Zidul Berlinului”, scrie și Nitai din Timișoara.

Memorialul Revoluției din Timișoara își desfășoară activitatea într-o clădire veche, aflată pe str. Oituz, pe care a primit-o în anul 2012 de la Ministerul Apărării Naționale.

Între timp, Consiliul Județean Timiș și-a propus să realizeze un muzeu al Revoluției în centrul Timișoarei, în Piața Libertății, în fosta garnizoană. În acest moment se fac demersurile privind preluarea clădirii de la minister. „Noi ne dorim să se realizeze cât mai repede, astfel încât să demarăm proiectul în regim de urgență, iar anul 2021 să ne prindă cu un muzeu al Revoluției în funcțiune”, afirma, în această vară, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 

 

 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide