MERSUL TRENURILOR 2014. CFR Călători: O linie ferată închisă, 234 de trenuri anulate și restricții de trafic pe 15 linii

MERSUL TRENURILOR 2014. CFR Călători: O linie ferată închisă, 234 de trenuri anulate și restricții de trafic pe 15 linii
Publicat: 31/01/2014, 15:24

MERSUL TRENURILOR 2014. Linia de cale ferată București Sud – Oltenița, gestionată de Transferoviar Grup, este închisă joi, din cauza zăpezii, 234 de trenuri sunt anulate, iar pe 15 linii sunt restricții de circulație, unele trenuri ajungând la București cu întârzieri mari, potrivit companiei CFR Călători.

Potrivit situației centralizate până la ora 08.30, circulația este închisă pe linia de cale ferată București Sud – Oltenița, personalul Transferoviar Călători intervenind pentru deszăpezire.

Joi sunt anulate 234 de trenuri, iar pe 15 linii sunt restricții de trafic, din cauza vântului puternic și a sulurilor de zăpadă, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.

Astfel, se circulă cu restricții pe liniile Brăila – Făurei-Buzău, București Nord – Constanța, Chiajna – Vîrteju, Chitila – Pitești, Făurei – Țăndărei, Fierbinți – Urziceni – Tecuci, Mărășești – Tecuci-Barbosi, Mizil – Buzău fir 2, Piatra Olt – Pitești, Ploiești Sud-Urziceni, Râmnicu Sărat – Focșani fir 2, Roșiori Nord – Zimnicea, Sărulești – Fundulea fir 2, Urziceni – Slobozia și Verești – Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulația trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenție acționând cu utilaje.

Circulația feroviară în sud-estul țării se desfășoară, în continuare, în condiții meteorologice dificile, fiind necesară intervenția permanentă cu pluguri și personal pentru deszăpezirea liniilor și a instalațiilor de cale. În prezent nu sunt trenuri CFR Călători blocate în trafic, a precizat sursa citată.

Pe magistrala București – Constanța, trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, zăpada de pe linii fiind îndepărtată cu pluguri.

CFR Călători a precizat că, din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic, atât trenurile care sosesc în București din zonele aflate sub avertizare meteorologică, cât și cele care pleacă din Capitală pot avea întârzieri majore.

Înainte de plecarea în cursă, garniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă și sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă în toate zonele afectate.

De asemenea, este asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staționare, pentru a fi menținută căldura în trenuri.

Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații sunt publicate pe cfrcalatori.ro”>www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.

Reprezentanții companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunțe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern