Mesaj dur pentru Marcel Ciolacu după ce liderul PSD a redeschis subiectul impozitării pensiilor speciale: „Instigați populația împotriva unei puteri în stat”

Mesaj dur pentru Marcel Ciolacu după ce liderul PSD a redeschis subiectul impozitării pensiilor speciale: „Instigați populația împotriva unei puteri în stat”
Foto: Mediafax
Publicat: 23/09/2020, 21:13

Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, a lansat un mesaj dur împotriva liderului PSD, Marcel Ciolacu, referindu-se la intenția declarată a PSD de a impozita cu 85% pensiile speciale. Ciolacu a declarat miercuri, la Bacău, că Guvernul poate face rost de bani pentru creșterea punctului de pensie cu 40% dacă impozitează prin OUG pensiile speciale și dacă folosește banii aflați deja în buget.

Liderul PSD susține că majorarea pensiilor cu 40% este sustenabilă și că nu afectează în niciun fel bugetul României. Ciolacu a precizat miercuri, la Bacău, că există un capitol în buget, „Acțiuni Generale”, la Ministerul de Finanțe, „unde veți descoperi acești bani”.

„E adevărat, sunt ținuți ca pușculiță electorală pentru alegerile din decembrie. Pot da și o ordonanță de urgență să impoziteze pensiile speciale și intră de îndată în vigoare și își fac rost de bani”, a declarat Marcel Ciolacu

Declarația liderului PSD privind impozitarea pensiilor speciale a stârnit indignarea Vioricăi Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România

„M-au asaltat știriștii cu declarația dvs. generoasă de a reintroduce în discursul politic electoral pensiile de serviciu, marotă vehiculată cu îndârjire de toți politicienii vânători de voturi, uniți în cuget și simțire prin acest subiect care frământă mințile încinse de soarta pensionarilor, zice-se. Ce nu face omul pentru voturi! Insinuati măsuri cu bună știință, care se vor discriminatorii, radicale și tot atât de sfidătoare față de lege și principii care dăinuie de când societatea a ales să se conducă după norme”, a scris, în mesajul său, Viorica Costiniu.

Viorica Costiniu: De la Cuza încoace, armata și magistrații reprezintă o putere în stat, intangibilă, de sine stătătoare spre deosebire de guvernanți și legiferatori

De la Cuza încoace, armata și magistrații reprezintă o putere în stat, intangibilă, de sine stătătoare spre deosebire de guvernanți și legiferatori, și un pilon al siguranței statului pentru care stabilitatea statutului reprezintă un fundament al celor mai importante deziderate care definesc statul inclusiv că stat de drept.

Greșesc oare?

În anii 1932-1933, liberalii, aflați la guvernare, au aplicat curbele de sacrificiu, cu excepția magistraților și a militarilor .

Foamea după bani care să fie cheltuiți prost ,după cum se vede de ani de zile, tulbură, la comun, mințile politicienilor care nu se mai deosebesc între ei nici după culoare,nici după programe sau strategii etc…

Statul de pe vremea lui Valeriu Stoica a folosit practici prin care a băgat mâna în buzunarul justiției luând măsuri care au dus la calcularea greșită(!?), intenționat sau nu, și la inițierea de procese care sunt și în prezent pe rolul instanțelor”, mai scrie fosta judecătoare.

Președintele de onoare al AMR: Statul este dator vândut nu numai față de magistrați dar și față de multe categorii profesionale cărora li s-au diminuat nelegal retribuțiile

Și așa, Statul,care s-a vrut și se vrea „șmecher” după cine îi ține frâiele este bun de plata a diferențelor de salariu,indemnizație,a indexarilor,a dobânzilor care curg în continuare.

Intrarea României în UE a fost condiționată și de rezolvarea problemelor din justiție și una dintre ele viza salarizarea magistraților care este una din cele două componente ale independenței și statutul lor de când intră în funcție și le încetează pensionarea prin deces.

Soluția care s-a agreat a fost, între altele, să nu se crească indemnizațiile ci să se aplice măsurile care deja erau în practică pentru cei din armata și poliție, un artificiu mult mai puțîn costisitor câtă vreme majorarea indemnizațiilor simultan în sistem ar fi fost o manevră de mare amploare, câtă vreme până la pensionare,omul mai și moare,ori nu mult după aceea și astfel apăsarea financiară în timp s-a apreciat că este mai relaxată și nu necesită eforturi deosebite. Cinic,nu?!

Și acum, cu sacii în căruță instigati populația împotriva unei puteri în stat, va transformați în sfătuitori de circumstanță pentru guvernanți să luați ochii votanților prin generozitatea mascată, manifestată la momentul oportun. Nu e vorba numai de morală în politică dar și de principii de care trebuie să țineți seama pentru stabilitatea circuitului civil al actelor care gestionează viață societății. Și câte ar mai fi de spus… O clasa politică care „nu are clasa” este și mai mult responsabilă, nu numai cu ocazia votului sancțiune, ci pe întreg parcursul ei politic ptr care va veni și NOTĂ de PLATA ! Ce părere aveți? Reflectați la câtă dreptate am privind lucrurile obiectiv, punctual din trecut și în perspectiva!

Și tăcerea este un răspuns, câteodată mult mai valid decât cuvintele goale care ar îmbracă un discurs politic de circumstanță! Numai bine”, a precizat Viorica Costiniu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?