Mesaj uluitor trimis de șeful Poliției Centrului Vechi, după ce a fost detașat, cu forța, de superiori. „Am refuzat să pun Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă!”

Mesaj uluitor trimis de șeful Poliției Centrului Vechi, după ce a fost detașat, cu forța, de superiori. „Am refuzat să pun Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă!”
Șeful Poliției Centrului Vechi susține că a fost mutat cu forța pentru că i-ar fi deranjat pe patronii localurilor din zonă/Sursa/captura București TV
Publicat: 20/10/2020, 19:25

Șeful Poliției Centrului Vechi, din București, a transmis, marți, pe un grup intern de Whatsapp folosit de polițiștii care își desfîșoară activitatea în sectorul 3, un mesaj prin care denunță corupția din Poliția Capitalei. Acesta susține, în fața colegilor săi, că ar fi fost promovat împotriva voinței sale și trimis în altă parte din cauza faptului că ar fi refuzat unele „dispoziții ilegale” și pentru faptul că s-ar fi opus unor hotărâri luate de conducerea instituției după „discuții private cu anumiți patroni sau oameni politici”.

Șeful Poliției Centrului Vechi, comisarul șef Cristian Ghica, a fost detașat de conducerea Poliției Capitalei în funcția de adjunct al Secției 7. Cu toate că, cel puțin pe hârtie, mișcarea reprezintă o promovare pentru ofițerul respectiv, acesta a interpretat gestul superiorilor drept o încercare de a-l îndepărta, în condițiile în care ar fi sancționat mai mulți oameni de afaceri care dețin localuri în Centrul Vechi și care ar avea legături la vârful Poliției Capitalei dar și în mediul politic.

„Am realizat performanța de a deranja pe toată lumea”

Se pare că cel puțin până la suspendarea unei dispoziții ilegale, voi fi detasat să ocup funcția de adjunct în cadrul unei secții de poliție. O „promovare” pe care am refuzat-o in mod constant, dar pe care, datorită meritelor, o voi primi în ciuda voinței mele.
De fapt, termenul corect nu este „datorită”, ci „din cauza”. Din cauza refuzului de a executa dispoziții ilegale, din cauza refuzului de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă, din cauza încăpățânării mele de a susține polițiști tineri, cinstiti, care au înțeles să își facă meseria așa cum trebuie, fara să facă diferențe între prietenii șefilor, politicieni, primari și oameni obișnuiți.
Din cauza opoziției mele fata de cei care cred că odată cu împuternicirea intr-o funcție, cineva le-a oferit și dreptul de a calca pe oameni, de a impune drept lege slugărnicia, ilegalitatea și frica.
Din cauza nesupunerii mele fata de ceea ce șefii hotărăsc în discuții private (probabil tot la o biserică, noaptea) cu anumiți patroni sau oameni politici, din cauza acțiunilor absolut legale ale polițiștilor cu care am făcut echipă la Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, un grup de împuterniciți duce detașarea la rang de mod de operare în Poliția Română.
Astfel, pentru o perioadă (scurtă, sper eu), în ciuda faptului ca am luat un concurs pentru postul pe care îl ocup, conducerea DGPMB decide să mă detașeze pe un post în care era deja împuternicit un alt politist, singurul scop real fiind îndepărtarea mea dintr-un punct fierbinte, în care am realizat performanța de a deranja pe toată lumea.
Sper ca această modalitate de a „deporta” polițiștii incomozi, sa își reia locul in negura istoriei, acolo unde ar fi trebuit să rămână.
Și mai sper ca cei care îmi scriau în privat că am dreptate dar o să o pățesc, să ridice capul în fata strâmbăciunii, pentru că acea linie subțire, albastra, se pare că e mai utilă în interiorul organizației”, a scris comisarul șef Cristian Ghica.

Polițistul a fost delegat pe funcția de adjunct al Secției 7 Poliție. Înainte să câștige concursul pentru șefia Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi, ofițerul a lucrat în cadrul Serviciului Omoruri.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului