Mesajul de Crăciun al Regelui Mihai

Mesajul de Crăciun al Regelui Mihai
Publicat: 25/12/2013, 13:05

Regele Mihai I spune, în mesajul său de Crăciun, că le dorește sărbători fericite, pace sufletească și motive de mândrie tuturor, copii, părinți și bunici, celor din țară și din Basarabia, celor ce petrec sărbătorile în alte țări, precum și celor care se află în misiuni ce fac cinste României.

Familia Regală a României a făcut public, miercuri, mesajul Regelui Mihai I de Crăciun 2013.

Vă prezentăm integral mesajul Regelui Mihai I:

„Români,

Anul care se încheie a fost un timp al realizărilor, în ciuda urmelor crizei economice. Tânăra generație dovedește vigoare și talent, iar o bună parte a românilor învață sau lucrează, cu cinste și pricepere, în țări ale lumii. Sectorul privat, ca și întreaga societate civilă, se consolidează și se dezvoltă, pe an ce trece.

Țara noastră se îndreaptă cu încredere către valorile democratice și ale libertății. Din păcate, societatea românească profundă are uneori mai multă deschidere și înțelegere pentru aceste valori decât reprezentanții ei.

Familia noastră a avut însemnate sărbători în 2013. Pe 10 iunie, Regina și cu mine am împlinit 65 de ani de căsătorie. Amândoi am dori ca exemplul nostru de viață împreună să inspire pe contemporani, arătând importanța familiei în timpurile de astăzi. În septembrie, Regina a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani, sărbătorită de întreaga societate românească.

Afecțiunea și încrederea pe care voi toți ni le arătați, în fiecare zi, sunt o binecuvântare pentru noi. Deși anii trec, și nu putem răspunde tuturor invitațiilor venite din colțurile țării, Regina și cu mine simțim, clipă de clipă, atașamentul vostru față de Coroană.

Familia Regală a fost prezentă în țări europene și pe meridianele lumii, pentru a reprezenta interesele fundamentale ale Națiunii. După vizita mea la Vatican, în februarie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu m-au reprezentat la Chișinău, Bălți, Soroca și Orhei, precum și în alte localități de dincolo de Prut, făcând legătura istorică a acestor ținuturi cu Coroana, după 71 de ani de când am vizitat Chișinăul.

De un an încoace, Principele Nicolae s-a alăturat familiei, începând să cunoască țara și oamenii ei și să ajute la consolidarea noastră în domeniile economiei, educației, ecologiei și patrimoniului.

Castelul Peleș este din nou un loc viu, dând strălucire prezentului și consolidând viitorul. Sinaia este Scaunul Casei Regale a României, garanție a identității noastre și simbol al statului român modern. Fiecare clipă petrecută de Familia noastră acolo întărește și inspiră Țara. Toată lumea care ne trece pragul, la Peleș sau Pelișor, pleacă de acolo cu mândrie și cu speranță.

Familia Regală se îngrijește, an de an, de oamenii în vârstă și de cei mai tineri dintre români. Exemplele de voluntariat și de răspundere socială sunt repere importante ale prezentului.

Am primit, de-a lungul anului, semne ale respectului militarilor români. Prin efortul lor de adaptare la conceptele militare moderne, prin străduința lor de a respecta memoria, soldații români continuă să facă bine țării și să-i apere viitorul, slujind-o demn și curajos. Am devenit ofițer acum 76 de ani și, de atunci încoace, nu am uitat niciodată respectul pentru Armata României.

Zilele acestea, castelul de la Săvârșin răsună de colinde, de freamăt și de pregătiri. Întreaga societate românească privește Săvârșinul de Crăciun ca pe o parte a propriului lor cămin. Sunt sigur că, de undeva, din Ceruri, Regina Elena se bucură de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregătirilor de Crăciun și un părinte pentru fiecare dintre români.

Tuturor, copii, părinți și bunici, celor din țară și din Basarabia, celor ce petreceți Crăciunul în alte țări ale lumii, ca și celor care vă aflați în misiuni ce fac cinste României, vă doresc sărbători fericite, pace sufletească și motive de mândrie!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului