MESAJUL DE CRĂCIUN al Regelui Mihai: Viața noastră publică lasă încă de dorit. VIDEO

MESAJUL DE CRĂCIUN al Regelui Mihai: Viața noastră publică lasă încă de dorit. VIDEO
Publicat: 24/12/2012, 19:54
Actualizat: 29/07/2014, 21:51

Regele Mihai spune, în mesajul său de Crăciun, că viața noastră publică lasă încă de dorit, dar speră să fie găsită puterea de a îndrepta lucrurile, primele gânduri regale îndreptându-se spre toți militarii și familiile lor, apoi către vârstnici și cei șubrezi ce au nevoie de iubirea semenilor.

„Ajuns la Săvârșit după un an plin de activități publice, Regina și cu mine, alături de întreaga noastră familie, sărbătorim Nașterea Domnului nostru Isus cu speranță și credință. Ca de fiecare dată în ultimii 72 de ani mă adresez vouă de Crăciun cu aceeași afecțiune și bucurie. Ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care în viață sau plecați dintre noi au făcut astfel ca țara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos și de înălțător”, transmite Regele în mesajul său de Crăciun adresat românilor.

În lunga saa viață, continuă Regele, a avut timp să înțeleagă „rostul fundamental al soldatului în mersul națiunii”.

„Gândurile mele se îndreaptă așadar spre toți militarii români aflați în țară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum și la soțiile, soții, părinții și copii lor. Săvârșinul este un loc binecuvântat. Înnobilat de iubirea care a fost alcătuit de mama mea Regina Elena și continuat de fiica mea Principesa Moștenitoare. În atmosfera Crăciunului al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă cu sau fără familie, în bunăstare fizică sau cu sănătatea șubredă. Vârstnicii României au nevoie de înțelegerea și iubirea semenilor, de ajutorul și încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care uneori în chip anonim și cu dificultăți dau zile suportabile bătrânilor și bolnavilor noștri. Copii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe, în fața computerelor sau călătorind pe cinci continente fără niciun complex de inferioritate ei sunt acea parte a României care ne așează la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii”, se arată în mesaj.

Regele mulțumește, totodată, părinților și profesorilor care prin sacrificiul personal dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu au putut avea.

„Ca în fiecare an ne bucurăm de dovezile de afecțiune și respect ale societății românești. Porțile Săvârșinului sunt deschise sutelor de tineri și adulți, copii și bătrâni care vin să cânte colinde, să-și arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiționale de Crăciun. De orice confesiune ar fi românii sunt bine veniți. Prezența lor dă rost noțiunii de familie și sărbătorii Nașterii Domnului petrecută în comunitate”, adaugă sursa citată.

Potrivit Regelui, românii au arătat anul acesta multă încredere, speranță și atașament față de coroană.

„Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunitățile locale și a făcut vizită de prestigiu în Europa pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca rege am fost bucuros să văd felul în care este prețuită familia mea în toate generațiile. Am fost mișcat de simțul datorii și patriotismului de care au dat dovadă orașele Alba Iulia, Oradea și București, în sărbătorile lor dedicate coroanei”, se precizează în mesaj.

Mihai I reamintește românilor că nașterea domnului Isus Hristos este povestea unei familii, o familie aflată în împrejurări terene. Este o frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi oamenii suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință dar și de mândrie, de durere dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși, continuă Regele.

„Viața noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile, vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele. Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru țara lor. Doresc tuturor românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii Crăciun Fericit și La mulți ani. Așa să ne ajute Dumnezeu”, își încheie mesajul Regele.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice