Mesajul din închisoare al lui Relu Fenechiu la inaugurarea noii piste a Aeroportului din Iași

Mesajul din închisoare al lui Relu Fenechiu la inaugurarea noii piste a Aeroportului din Iași
Publicat: 21/08/2014, 19:04
Actualizat: 21/08/2014, 20:18

Noua pistă a Aeroportului Iași a fost inaugurată, joi, în prezența ministrului Transporturilor, Ioan Rus, și a mai multor oficialități locale, la festivități asistând peste o mie de persoane, iar în discursul său directorul aeroportului a citit un mesaj transmis din penitenciar de Relu Fenechiu.

Festivitatea de inaugurare a noii piste a Aeroportului Iași s-a desfășurat pe pista veche, unde a fost instalat un cort uriaș, participanții la eveniment asistând și la aterizarea cursei Tarom Roma-Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La festivitate, la care au asistat peste o mie de persoane, au participat și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, primarul Gheorghe Nichita, parlamentari și șefi de instituții din Iași. De asemenea, la ceremonie au fost prezenți prim-vicepreședintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu și Simona Man, președinte al PPDD.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus în discursul său că România nu poate fi legată de Uniunea Europeană cu lanțuri, ci prin infrastructură, el adăugând că „provinciile românești sunt unite, dar nu sunt integrate”.

„Dezvoltarea Iașiului înseamnă dezvoltarea Moldovei, iar dezvoltarea Moldovei înseamnă dezvoltarea României. Mă bucur că ieșenii au înțeles că mamele noastre nu ne-au făcut nici pesediști, nici liberali, nici democrat-liberali, ci români și majoritari ortodocși. Noi trebuie să învățăm să gândim pentru România, nu cu patimă politică”, a afirmat ministrul Transporturilor.

La rândul său, președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, a spus că bucuria Iașiului legată de modernizarea aeroportului nu ar trebui să însemne tristețea Sucevei și a Bacăului, orașe, care la rândul lor, dispun de aeroporturi.

„Aeroportul din Iași, alături de cele din Suceava și Bacău, constituie pilonii pe care trebuie să se dezvolte întreaga regiune. Fără aeroport nu aveam șansa dezvoltării”, a afirmat Adomniței.

El a spus că principala solicitare a investitorilor ieșeni la adresa Guvernului este realizarea autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

Directorul Aeroportului Iași, Marius Bodea, a spus, la festivitate, că lucrările la noua pistă s-au desfășurat fără sincope, investiția fiind terminată cu aproape un an mai devreme față de termenul stabilit prin contract cu constructorii.

„Sunt trei milioane de metri cubi de pământ excavați. S-a lucrat pe teren minat, pentru că s-a găsit muniție. Îi mulțumesc lui Relu Fenechiu, părintele acestui proiect”, a spus Marius Bodea.

De altfel, directorul Aeroportului Iași a citit un mesaj adresat de Relu Fenechiu, încarcerat în Penitenciarul Iași, unde își ispășește pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

În mesajul transmis la inaugurarea investiției, fostul ministru al Transporturilor amintește că a pus presiune pe toate guvernele de după 2004 pentru realizarea investiției.

Festivitatea a durat două ore, în cadrul ceremoniei fiind inclusă și o slujbă de sfințire a noii piste, oficiată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei IPS Teofan și de episcopul romano-catolic Petru Gherghel.

Noua pistă de aterizare-decolare a Aeroportului Internațional Iași, realizată de UTI Grup în asociere cu Max Bogl locale România și Vega ’93, are o lungime totală de 2.400 de meteri, iar joi au fost inaugurați primii 2.150 de metri, urmând ca până în noiembrie să fie finalizată întreaga lucrare.

Această lucrare face parte din programul de dezvoltare și modernizare a Aeroportului Iași, care cuprinde, pe lânga construcția pistei, extinderea parcării aeronavelor și construcția unui nou terminal de pasageri. Proiectul beneficiază de finanțare europeană în valoare totală de 56,7 milioane de euro.

Lucrările la noua pistă flexibilă de la aeroportul Iași au început în 7 august 2013, iar lucrările au inclus realizarea pistei de decolare – aterizare, a căii de rulare, extinderea platformei și a drumului perimetral, precum și instalația de balizaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului