Mesajul fiului lui Ion Rațiu pentru Victor Ponta. „Tatăl meu nu ar fi susținut niciodată candidatura lui Ponta. Ion Rațiu a visat o Românie liberă”

Redactor:
Andreea Ofițeru
Replica lui Nicolae Rațiu la anunțul lui Victor Ponta că a votat cu Ion Rațiu în 1990

Nicolae Rațiu, președintele Fundației Rațiu, spune că dacă toți care se laudă acum că l-au votat pe Ion Rațiu în 1990 ar fi făcut acest lucru, atunci fostul președinte al Partidului Național Țărănesc ar fi ieșit președintele României. „Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România, însă invocarea tatălui meu, Ion Rațiu de către domnul Ponta în campania sa politică mă forțează să protestez! Dacă ar fi să îi cred pe toți cei care mi-a spus din 1990 încoace că au votat cu tatăl meu, Ion Rațiu – el cu siguranță ar fi fost ales Președinte al României!”, arată Nicolae Rațiu.

În plus, fiul lui Ion Rațiu critică și citatul tatălui său cu care este însoțit mesajul lui Victor Ponta. „Am auzit această poveste înainte, cu toate acestea nu am văzut dovezi concrete că domnul Ponta chiar a început să înțeleagă adevăratul sens al expresiei pe care o citează:„Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” (1990, Ion Ratiu)”, mai spune Nicolae Rațiu.

Totodată, fiul lui Ion Rațiu aduce două exemple cu care să întărească faptul că Victor Ponta nu crede ceea ce spune.

„Faptul că, disprețuitor, domnul Ponta i-a numit „golani” pe cei care protestează împotriva proiectului minier de la Roșia Montană este un exemplu recent. Negarea aparentă a dreptului constituțional la vot al electoratului din diasporă este încă unul”, argumentează fiul lui Ion Rațiu.

De asemenea, Nicolae Rațiu arată că tatăl său nu ar susținut niciodată candidatura lui Victor Ponta.

„Un singur lucru ar trebui să fie foarte clar, Ion Rațiu nu ar fi susținut niciodată candidatura lui Victor Ponta la Președinția României. Ion Rațiu a visat o România liberă, prosperă și democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept”, arată Nicolae Rațiu.

În finalul mesajului, fiul lui Ion Rațiu spune că Victor Ponta reprezintă moștenirea lăsată de Ion Iliescu și Adrian Năstase.

„O țară unde există respect reciproc între români, de la șeful statului până la cetățeanul obișnuit, nu o Românie semi-dictatorială, care privește înapoi către ideologii și practici neo-comuniste discreditate. Domnul Ponta nu reprezintă nimic mai mult decât moștenirea mentorilor săi, Ion Iliescu și Adrian Năstase”, conchide Nicolae Rațiu.

Nicolae Rațiu: „Am fost șocat. E o folosire abuzivă a numelui tatălui meu”

Contactat de gândul Nicolae Rațiu, președintele Centrului pentru Democrație Rațiu, a declarat că a fost șocat să vadă că Victor Ponta se  folosește de numele fostului lider țărănist.

„Am fost șocat când am văzut că Victor Ponta a folosit numele tatăului meu. Este o folosire abuzivă a numelui tatălui meu. Eu  nu cred nicio secundă că Ponta are același respect pentru oameni  și că respectă opiniile celorlalți și punctele lor de vedere cum avea tatăl meu. Eu nu accept ca el să încerce să se folosească de numele,  de prestigiul și reputația tatălului meu, care a luptat toată viața lui împotriva comunismului. De asta, am spus că tatăl meu niciodată nu ar fi susținut niciodată un asemenea candidat”, a spus Nicolae Rațiu.

Fiul lui Ion Rațiu susține că nu poate ști dacă Victor Ponta chiar a votat cu tatăl lui.  „Eu nu știu dacă această poveste că el a votat cu Ion Rațiu este adevărată, se poate să fi votat, mulți oameni spun asta acum. Dacă el minte, nu este primul care face asta”

Nicolae Rațiu a spus că și el a stat la coadă la vot duminică și speră ca pe 16 noiembrie să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în primul tur. El le spune românilor să iasă la vot. „Este o datorie a alegeătorilor să voteze. Fără vot nu poți schimba nimic. Electoratul are o responsabilitate să se implice în alegerile locale, dar și naționale. Fără aceasta implicare înseamnă că electora tul renunță la o mare parte din viitorul lor. Ceea ce este inadmisibil în opinia mea”, a spus Nicolae Rațiu.

POSTAREA LUI VICTOR PONTA DE PE FACEBOOK:

În 1990, primul meu vot a fost pentru Ion Ratiu, inclusiv din acest motiv!

„Chintesența democrației se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.” – Ion Rațiu

P.S. Pentru cei care își pun întrebări despre cum am putut vota în 1990, le reamintesc existența unui act normativ care, pentru acel an, dădea dreptul de vot tuturor celor care împlineau 18 ani în cursul anului. Așadar, am putut vota în mai, deși am împlinit 18 ani în septembrie.

REPLICA LUI NICOLAE RAȚIU DE PE FACEBOOK:

„Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România, însă invocarea tatălui meu, Ion Rațiu de către domnul Ponta în campania sa politică mă forțează să protestez! Dacă ar fi să îi cred pe toți cei care mi-a spus din 1990 încoace că au votat cu tatăl meu, Ion Rațiu – el cu siguranță ar fi fost ales Președinte al României!

Am auzit această poveste înainte, cu toate acestea nu am văzut dovezi concrete că domnul Ponta chiar a început să înțeleagă adevăratul sens al expresiei pe care o citează:
„Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” (1990, Ion Ratiu)

Faptul că, disprețuitor, domnul Ponta i-a numit „golani” pe cei care protestează împotriva proiectului minier de la Roșia Montană este un exemplu recent. Negarea aparentă a dreptului constituțional la vot al electoratului din diasporă este încă unul.

Un singur lucru ar trebui să fie foarte clar, Ion Rațiu nu ar fi susținut niciodată candidatura lui Victor Ponta la Președinția României. Ion Rațiu a visat o România liberă, prosperă și democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept.

O țară unde există respect reciproc între români, de la șeful statului până la cetățeanul obișnuit, nu o Românie semi-dictatorială, care privește înapoi către ideologii și practici neo-comuniste discreditate.
Domnul Ponta nu reprezintă nimic mai mult decât moștenirea mentorilor săi, Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Sursa: Marius Lobonțiu&Vlad Borlea

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide