Mesajul Gabrielei Firea către Iohannis și Orban: Constanda va popri conturile Municipiului București

Mesajul Gabrielei Firea către Iohannis și Orban: Constanda va popri conturile Municipiului București
Mesajul Gabrielei Firea către Iohannis și Orban: Constanda va popri conturile Municipiului București / Sursă Foto: Gabriela Firea, Facebook
Publicat: 03/08/2020, 15:48
Actualizat: 06/04/2021, 17:51

Gabriela Firea le-a înaintat, luni, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, respectiv şi ministrului Finanţelor, dar şi şefilor Parlamentului. Scrisoarea are ca temă problemele materiale de la Primăria Capitalei. Potrivit Gabrielei Firea, Primăria Capitalei are o datorie de 115 milioane de euro către familia Constanda.

Toate conturile Municipiului București riscă să fie blocate

„Situația financiară a Capitalei este pusă în pericol azi de decizii luate acum 16-17 ani, cand primari erau domnii Traian Băsescu și Adriean Videanu. Pe scurt, noi toți bucureștenii trebuie să-i plătim omului de afaceri Costica Costanda 115 milioane de euro, în urma unei decizii definitive pe care a obținut-o în instanță, legată de Parcul Bordei și Cartierul Francez. O sumă uriașă de care nu dispunem”, se arată în textul scris pe Facebook de Gabriela Firea.

Firea a precizat că a trimis scrisoarea către mai muți reprezentanți ai statului.

„După cum știți, Municipiul București se confruntă cu o situație financiară dificilă, agravată de instituirea mai multor popriri asupra conturilor Municipiului București, ca urmare a unor sentințe definitive și irevocabile, pronunțate în anul 2019, în cadrul unor procese care au durat 20 de ani. Astfel, în procesul intentat de Costică Constanda, Municipiul București trebuie să-i returneze acestuia 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anul al Capitalei. Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, ne aflăm în situația în care, începând cu data de 3 august, Costică Constanda va popri conturile Municipiului București (vă prezint anexat înștiințarea transmisă de către acesta)”, mai scrie în textul Gabrielei Firea.

Potrivit Gabrielei Firea, dacă situația nu se va rezolva, toate conturile Municipiului București riscă să fie blocate.

„Prin această dare în plată, suma totală datorată se reduce cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată. Menționăm că pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numarul total al consilierilor generali. În aceste condiții, Municipiul București trebuie să achite, de urgență, întreaga sumă datorată lui Costică Constanda, respectiv diferența rămasă de plată de aproximativ 98 milioane euro. În caz contrar, așa cum a anunțat deja, acesta va bloca, începând cu data de 3 august 2020, toate conturile Municipiului București. Din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanță strategică privind alimentarea cu energie termica, transportul în comun, iluminat public, funcționarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalității, proiectele de investiții în infrastructura, etc. Atragem deci atenția că instituirea popririi conturilor Municipiului București, anunțată de Costică Constanda, va avea repercusiuni directe extrem de grave asupra calității vieții cetățenilor Capitalei”, a mai scris aceasta.

Situatia financiara a Capitalei este pusa in pericol azi de decizii luate acum 16-17 ani, cand primari erau domnii…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 3 august 2020

Gabriela Firea a convoacat ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București

Primarul General, Gabriela Firea, a convoacat ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, mâine, 4 august, ora 15.00, la sediul Primariei Municipiului Bucureşti, cu urmatoarea

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în plată ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii reprezentate de Decizia civilă nr. 832A/11.07.2018 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 1011/2/2016 și menținută prin decizia civilă nr. 1158/04.06.2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 1011/2/2016, sentința civilă nr. 1309/05.07.2011 pronunțată de Tribunalul București în dosarul 2008/3/2010 și decizia civilă nr. 1146/21.06.2007 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 48908/3/2005.

Subliniem faptul că, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, publicul şi reprezentanţii mass- media nu vor avea acces.

Sedinţa se va transmite live atât pe site-ul PMB, cât şi pe pagina de Facebook a instituţiei / a Primarului General, se arată într-o informare de presă a PMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase