Mesajul lui Adrian Năstase pentru Victor Ponta după a doua confruntare cu Iohannis: „Spune că ești de acord”

Mesajul lui Adrian Năstase pentru Victor Ponta după a doua confruntare cu Iohannis: Spune că ești de acord
Publicat: 13/11/2014, 13:36
Actualizat: 13/11/2014, 15:12

Adrian Năstase îl îndeamnă pe Victor Ponta să accepte provocarea lansată de Klaus Iohannis, aseară, în cadrul celei de-a doua confruntări din campania pentru prezidențiale, și anume aceea de a respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea din Parlament. Fostul premier, care a stat un an și jumătate după gratii, spune că respingerea proiectului din Parlament nu va conduce la îngroparea definitivă a legii amnistiei și a grațierii.

„Discuțiile pe tema acestui proiect de lege arată cum se poate construi o temă falsa in dezbaterea publică. Nu din incompetentă, ci din rea-credință. Iohannis i-a propus aseară lui Ponta să discute acest subiect „ca intre bărbati”. Eu cred că un alt organ ar fi mai util pentru a discuta această temă. Am explicat cu un alt prilej că prerogativa adoptării unei astfel de măsuri, în formă colectivă, aparține exclusiv Parlamentului. De altfel, e suficientă lecturarea textului constituțional. Sigur, partidele, guvernul, președintele au un anumit rol în modelarea unei astfel de reglementări”, a scris Năstase, pe blogul său personal.

Fostul premier crede ca actualul proiect de lege din Parlament poate fi respins, iar parlamentarii pot iniția un alt proiect. „In legătură cu textul actualului proiect din Parlament. Este clar că el a plecat la drum intr-un mod neinspirat, a fost modificat neinspirat si a fost NE-dezbătut tot ne-inspirat. Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune in urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern”, a mai spus Năstase.

Fostul premier îi recomandă lui Ponta să accepte provocarea lui Iohannis și Parlamentul să fie convocat vineri pentru a respinge acest proiect.

„Concluzie: dacă problema e atat de serioasă pentru „bărbati” inainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, in băscălie – ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, stim cu totii că, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României…”, a conchis Năstase.

La a doua confruntare televizată între Victor Ponta și Klaus Iohannis, candidatul ACL a făcut un apel la Ponta să convoace Parlamentul pentru vineri în vederea respingerii legii amnistiei și a grațierii. Președintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat, din nou, joi dimineață contracandidatului său la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, să convoace Parlamentul pentru a da curs cererilor din partea Justiției, dar și pentru a respinge legea amnistiei și a grațierii, care este, în prezent, blocată în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului