Mesajul lui Cătălin Ilnițchi, rănit la Colectiv și infectat în spital, pentru medicii români

Mesajul lui Cătălin Ilnițchi, rănit la Colectiv și infectat în spital, pentru medicii români
Publicat: 31/12/2015, 15:37

După un interviu publicat de cotidianul local Opinia, din Buzău, în care se preciza că fotograful buzoian Cătălin ILnițchi, rănit în Colectiv, a ajuns la spitalul din Israel cu o infecție intraspitalicească, tânărul a postat recent câteva rânduri pe contul său de Facebook în care susține că în România, la Spitalul Floreasca, din Capitală, unde a ajuns imediat după incendiu, a avut parte de un tratament corespunzător și profesionist, pentru care mulțumește doctorilor români, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, buzoianul spune că nu poate preciza sursa infecției spitalicești contractate după incendiu, infecție despre care a aflat de la medicii din Israel.

„Nu pot spune cu precizie care a fost sursa infecției cu care am ajuns la spitalul Tel HaShomer. În Israel, după trezirea mea, discutând cu medicii despre situația mea medicală, am aflat că pe toata perioada cât am fost spitalizat in România am avut parte de un tratament profesionist de la o echipă medicală bine pregătită. Mai mult, la controlul medical de după întoarcerea mea în România am fost primit foarte bine și toată lumea s-a comportat intr-un mod exemplar. Doresc să mulțumesc din suflet întregului personal medical care a făcut posibilă însănătoșirea mea: paramedicii de pe Ambulanta SMURD, personalul medical de la Spitalul Floreasca și Tel HaShomer din Israel”, a scris pe Facebook Cătălin Ilnițchi.

Zilele trecute, într-un interviu publicat de cotidianul buzoian Opinia, fotograful Cătălin Ilnițchi a povestit momentele dinaintea incendiului din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 63 de persoane. Cătălin Ilnițchi a povestit că a mers la concertul trupei Goodbye to Gravity întrucât membrii formației îi erau prieteni, dar și pentru că niciunul dintre colegii săi fotografi nu putea ajunge la concert.

„Oricum, chiar dacă nu trebuia să fac poze pentru concert, cred că tot m-aș fi dus la concert pentru că eram prieten cu băieții din trupă. Voiam cu tot dinadinsul să ascult noul lor album. Ciudat este că veneam după o săptămână grea la muncă și, în seara aia, am zis că parcă aș face o pauză, mai ales că mama venise atunci la mine la București. Nefiind însă niciun fotograf disponibil de la noi de la muncă, am zis să nu îi las pe băieți fără fotograf la concert. Nu aș fi vrut să mă duc și parcă aș fi vrut. Eram în dubii…”, își amintește Cătălin Ilnițchi.

Cătălin Ilnițchi a povestit că a ajuns conștient la Spitalul Floreasca, însă în scurt timp și-a pierdut cunoștința și și-a revenit când era în spitalul din Israel.

„Am ajuns, am coborât pe picioarele mele din salvare, m-am dus în sala de urgențe și acolo m-au așezat pe o targă. M-au acoperit cu o folie specială, mi-au făcut un calmant și apoi mi s-a rupt filmul. La mine a fost o arsură a căilor respiratorii interne și intoxicația cu fum. Plus o infecție cu care am plecat din România în Israel, o infecție dobândită în spital, așa mi s-a spus în Israel”, a declarat el.

Cătălin Ilnițchi a fost o lună în comă, trezindu-se în spitalul din Israel, unde a ajuns în stare gravă. Acolo, buzoianul a fost scos din starea de sedare, după care medicii au început fizioterapia și recuperarea, care a decurs neașteptat de bine.

„M-am trezit în Israel. Acolo a urmat o perioadă treptată de desedare. Atunci a fost puțin mai dificil. Apoi am început fizioterapia și recuperarea propriu-zisă. Mi-au spus că lucrurile au mers peste așteptările lor și așa am ajuns acasă înainte de sărbători”, a mai povestit Ilnițchi.

Acum, la aproape două luni de la tragedie, el le mulțumește atât prietenilor, care s-au mobilizat pentru el, cât și medicilor din România:

„Știu că prietenii mei din București și Buzău, alături de familie, au făcut tot posibilul să îmi întocmească un dosar medical pentru a putea pleca într-un spital mai bine pregătit. Din câte am înțeles, au venit comisii medicale din diverse țări, dar nu știu încă cum de pe mine m-a văzut comisia din Israel. Am mai înțeles că transportul meu în Israel a fost suportat de o persoană care a vrut să rămână anonimă. Vreau să îi mulțumesc din suflet”, a afirmat fotograful buzoian.

Întors în țară, Cătălin Ilnițchi va continua perioada de recuperare și nu este exclus să mai fie supus și altor intervenții, dacă medicii români vor crede de cuviință. În plus, el a spus că abia așteaptă să-și reia munca.

În momentul declanșării incendiului din Colectiv, fotograful Cătălin Mircea Ilnițchi se afla chiar lângă scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. El a fost internat la Spitalul de Urgență „Floreasca” din București, în stare critică, fiind transferat apoi la Spitalul Sheba – Tel Hashomer din Israel, unde a avut-o alături pe mama sa. Ei s-au întors în țară săptămâna trecută.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Colectiv și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în aceeași noapte, iar ulterior 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost...
×