Mesajul lui Dragnea după ce lista miniștrilor din Guvernul Tudose a devenit oficială. Care va fi următoare oprire a liderului PSD

Mesajul lui Dragnea după ce lista miniștrilor din Guvernul Tudose a devenit oficială. Care va fi următoare oprire a liderului PSD
Publicat: 28/06/2017, 16:23
Actualizat: 01/10/2018, 20:39

Update: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că premierul desemnat, Mihai Tudose le-a prezentat parlamentarilor UDMR propunerile sale privind programul de guvernare, liderul PSD afirmând că speră că UDMR va susține Guvernul.

„Am avut o discuție cu colegii de la UDMR, primul-ministru le-a prezentat câteva propuneri de complementare pentru programul de guvernare pe care îl știau. Este dorința noastră și politică și guvernamentală de colaborare în continuare cu UDMR. Colegii de la UDMR au rămas în continuare să dezbată și într-un timp rezonabil o să iasă și o să spună care este decizia pe care o vor lua, dacă susțin sau nu noul guvern”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii pe care alături de Mihai Tudose a avut-o cu parlamentarii UDMR.

Liviu Dragnea a afirmat că nu crede că Guvernul Mihai Tudose ar putea să nu întrunească voturile necesare pentru învestitură.

„Eu cred că nu”, a răspuns Dragnea întrebat dacă există pericolul ca noul Cabinet să nu fie votat de o majoritate.

Întrebat de unde va lua voturile necesare dacă UDMR nu va susține Guvernul Tudose, Dragnea a afirmat că vor fi „voturi în plus față de cele de la moțiune, PSD și ALDE”.

„Noi avem majoritate PSD-ALDE, data trecută când s-a votat guvernul, UDMR a votat cu noi, sperăm să o facă și sperăm să o facă și minoritățile”, a precizat Dragnea.

Întrebat dacă va avea discuții cu UDMR și grupul minorităților naționale pe marginea sprijinirii, prin vot, a noului Guvern, Dragnea a răspuns: „E o operațiune firească. Chiar după această conferință de presă vom merge la UDMR să avem o discuție, eu și cu domnul prim-ministru desemnat, dar nu negociem, pentru că nu facem lucrul ăsta”.

„Doar că e firesc să avem o discuție. Noi avem acel raport de colaborare parlamentară pe care îl susținem în continuare, dar este de bun-simț ca premierul desemnat să aibă o discuție cu UDMR”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că nu se pun în discuție proiectele legislative susținute de UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase