• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Mesajul președintelui Băsescu pentru victimele accidentului auto din Grecia

Mesajul președintelui Băsescu pentru victimele accidentului auto din Grecia
Președintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în accidentul auto din Grecia, menționând, pe de altă parte, că le dorește deplină însănătoșire persoanelor care au fost rănite.

Președintele a transmis, duminică, un mesaj familiilor cetățenilor care și-au pierdut viața, precum și persoanelor rănite în accidentul rutier petrecut în apropierea orașului Salonic din Grecia, potrivit Președinției.

„Îmi exprim profunda îndurerare față de tragicul accident petrecut duminică, 5 octombrie a.c., în apropierea orașului Salonic. Doresc să transmit sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața și să le doresc deplină însănătoșire persoanelor care au fost rănite”, se arată în mesajul președintelui.

Un autocamion condus de un român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă în apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav și 20 sunt rănite ușor, informează MAE, precizând că „nu rezultă, încă” decesul sau rănirea vreunui român.

„O echipă a Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat, de urgență, la locul accidentului. Conform primelor informații obținute inclusiv pe cale polițienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetățean român a lovit mai multe autoturisme staționate într-o zonă cu restricții de circulație, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav și sunt peste 20 de cetățeni răniți ușor. Din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezultă, încă, decesul sau rănirea vreunui cetățean român, însă cercetările sunt în plină desfășurare, urmând să fie stabilite ulterior identitățile certe ale tuturor victimelor”, precizează MAE.

Ministerul menționează că șoferul autocamionului, cetățean român, a fost reținut și se află la dispoziția autorităților elene.

Potrivit agenției de stat Athens-Macedonia News Agency, tirul, care venea dinspre orașul Veria și se deplasa cu viteză, a lovit aproximativ 30 de vehicule pe autostrada Egnatia, în nordul Greciei. Cel puțin unul dintre vehicule a luat foc în urma impactului, produs în jurul orei 10.30.

Șoferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost ulterior arestat de poliție, care l-a găsit ascuns pe un câmp din apropiere. Acesta a fost identificat drept un cetățean român și este reținut pentru interogatoriu.

Inchide