Mesajul viral al Poliției Române pentru toți șoferii. „Mi-a zis Gabriela că sunteți pe strada cealaltă! Fata care vorbește la Waze!”

Mesajul viral al Poliției Române pentru toți șoferii. „Mi-a zis Gabriela că sunteți pe strada cealaltă! Fata care vorbește la Waze!”
Într-un mesaj original distribuit pe Facebook, Poliția Română transmite șoferilor că „Waze nu le știe pe toate".

„Dialog aseară între un șofer și un polițist:
– Dar nu trebuia să fiți aici!
– De ce?
– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!
– Gabriela fiind cine?
– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu…dacă nu aveți, nu suflu!
Concluzii:
1. Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate…
2. Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!
3. Dacă sunteți reticent și agresiv nu rezolvați nimic! Din contră, asta vă poate agrava situația.
Apropo, există cineva dintre dumneavoastră care a cerut ordinul de serviciu, legitimația etc. când a fost oprit de Poliție într-o altă țară? Ne puteți spune și nouă ce reacție au avut polițiștii?”, relevă postarea Poliției Române, prima de acest gen la adresa Waze, aplicația cu hărți și avertizări pentru șoferii din trafic.

„Legat de polițiștii români care stau ascunși cu aparatul radar, vă facem cunoștință cu Pierre sau Jacque (nu îi știm exact numele), din cadrul Poliției Municipale Amiens din Franța! Până la urmă, dacă respecți legea nici nu contează unde stă polițistul!”, au mai scris polițiștii pe Facebook, referindu-se la colegii lor francezi, care folosesc aceleași metode de interceptare a șoferilor grăbiți.

În România, vocea aplicației Waze este asigurată de o asistentă pe nume „Gabriela”.

Inchide