Metoda care te ajută să adormi în 10 secunde. Ce trebuie să faci ca să ai un somn liniștit

Metoda care te ajută să adormi în 10 secunde. Ce trebuie să faci ca să ai un somn liniștit
Sursă Foto - RoyalHospital.ro
Publicat: 05/10/2022, 17:50
Actualizat: 05/10/2022, 18:00

Insomnia este una dintre cele mai auzite probleme cu care se confruntă majoritatea oamenilor, si care, totodată, poate afecta sănătatea. Iată o metodă care era folosită de către ofițerii din armată pentru a adormi mai repede.

În plină toamnă, sistemul imunitar se slăbește și astfel pot apărea stările de insomnie, depresia sau lipsa de concentrare.

De asemenea, insomnia este o tulburare a somnului, care se manifestă prin dificultatea de a adormi sau de a avea un somn linistit. Această afecțiune poate duce la apariția unor tulburări de concentrare în locurile în care ai nevoie de multa concentrare.

Mai mult decât atât, lipsa somnului mai poate determina un randament scăzut, o stare de somnolenţă, iar în cazuri mai grave, creşterea în greutate.

Pe lângă lipsa somnului, mai sunt şi alte simptome asociate acestei afecţiuni, precum trezirea pe parcursul nopţii sau în primele ore ale dimineţii, stări de somnolenţă, iritabilitate, lipsa de concentrare, migrene, dar şi dureri gastrointestinale.

Metoda de a adormi în doar 60 de secunde

Această metodă a apărut pentru prima dată în cartea lui Lloyd Winter „Relax and Win: Championship Performance” , publicată în 1981.

Justin Agustin, un antrenor de fitness cu peste 1,7 milioane de urmăritori pe TikTok a adus tehnica în prim-plan într-un videoclip publicat pe TikTok, care a strâns peste 7,2 milioane de vizionări.

Primul pas al metodei este relaxarea întregii feţe, apoi se închid ochii, iar respiraţia trebuie să fie profundă şi regulată. Metoda constă în relaxarea muşchilor faciali, apoi se continuă cu maxilarul, limba şi ochii.

În tot acest timp, umerii nu trebuie să fie încordaţi, iar mâinele să fie lipite pe lângă corp.

Este important ca în momentul în care corpul a început să se relaxeze, în minte să se creeze o senzaţie de loc sigur şi cald. Un spaţiu personal, pe care îl considerăm liniştit pentru noi.

Când deja te afli în spaţiul sigur, respiraţia devine şi mai profundă, iar în minte trebuie să repetată următoarea afirmaţie „Nu te gândi la nimic” timp de 10 secunde.

De asemenea, te vei trezi și mult mai odihnit după asta, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase