Metoda prin care ghicitoarele le lasă pe tinerele naive fără bani și bijuterii: „Ai 300 de mii să îți dau un leac?”

Metoda prin care ghicitoarele le lasă pe tinerele naive fără bani și bijuterii: „Ai 300 de mii să îți dau un leac?
Publicat: 04/08/2015, 13:00

”Pune un ban acolo, pune un ban cu toată inima. Pentru cine vrei să dai, pentru gagicul tău?”, întreabă o ghicitoare. ”Da, pentru viitorul soț”, răspunde o tânără, de fapt reporter sub acoperire. ”Ai 300 de mii să îți dau un leac?”, plusează ghicitoarea, care îi spune tinerei și de ce ”suferă”: ”Mamă, ai farmece, ai făcături, caută-te, descântă-te că ai leac. Îți dau un descântec, ești într-o încurcătură mare, caută-te”.

Deși în acest caz nu s-a produs nicio pagubă, deoarece tânăra era de fapt reporter Pro TV, există multe cazuri în care românce naive sunt păgubite. Spre exemplu, o tânără de 24 de ani din București a fost abordată de două ghicitoare într-un parc și lăsată fără bijuterii. „Mi-au zis să îmi dau tot aurul jos și să îl pun într-o hârtie, să mi se îndeplinească o dorință. Eu inițial nu am vrut, dar până la urmă am fost curioasă și am pus bijuteriile în ziar și a zis să le țin o jumătate de oră fără să umblu la ele”, spune tânăra. Când și-a dat seama că a fost păcălită, aceasta a anunțat poliția, care le-a găsit pe cele două suspecte.

„De la începutul anului și până în prezent, la nivelul Poliției Capitalei au fost înregistrate mai multe plângeri și cu această ocaziei poliția recomandă cetățenilor să nu pună la dispoziția unor persoane necunoscute bani sau bunuri pe care acestea le solicită”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Stirileprotv.ro amintește că unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de înșelătorie este cel al Oanei Zăvoranu. Ea a dat în judecată două femei, pe care le-a acuzat că au înșelat-o și i-au luat mai multe bunuri de valoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase