Mihai Chirica, atac la adresa PSD: Mitingul organizat în 9 mai, la Iași, o formă de a rupe această țară în două

Mihai Chirica, atac la adresa PSD: Mitingul organizat în 9 mai, la Iași, o formă de a rupe această țară în două
Publicat: 08/05/2019, 17:28

În opinia lui Mihai Chirica, se întrevede, din perspectiva celor întâmplate în special în ultimii doi ani și jumătate, „această încercare de a forța, de a stârni din nou ura unor români împotriva altor români, nu pentru faptul că nu e bine să faci mitinguri electorale sau ar trebui evitat, ci pentru faptul că nu e bine ca, în condițiile în care România devenea, să spunem, cel mai important stat din Europa pe data de 9 mai, prin Summit-ul de la Sibiu, un Summit pe care noi l-am programat, având și statutul de președinte al Consiliului Europei, și care venea să armonizeze politicile guvernamentale cu statutul de stat membru și cu viziunea comună privind dezvoltarea într-o Europă unită, în aceeași perioadă, același partid de guvernământ, organizează un miting electoral care nu vine decât să contrabalanseze ceea ce se întâmplă la Sibiu”.

Primarul din Iași a spus că „este o formă aproape vulgară de a rupe această țară în două, între românii decenți care vor să arate Europei întregi că putem fi un partener pe termen lung și o altă parte, a clasei politice de data aceasta, nu a românilor, care vrea să bage bățul prin gardul Europei, să stârnească din nou curiozitatea asupra unor lucruri negative și, desigur, să atragă și o imagine mai puțin potrivită pentru orașul nostru”.

De asemenea, Chirica a criticat declarațiile lui Liviu Dragnea legate de eventualele contramanifestații.

„Este inadmisibil ca un lider de partid, Liviu Dragnea, să amenințe. Nu poți amenința cu contramanifestații de partid un eveniment politic. Statutul de infractor nu este o problemă pe care eu să o judec, ca primar sau cetățean, dar continuitatea stării de infracțiune văd că îi convine dumnealui. Să spui că avem și noi activiștii noștri nervoși care vor veni și vor face o contramanifestație la Iași, după modelul mineriadelor din 1991 – 1992, mi se pare mai mult decât o provocare. Este chiar un atac frontal împotriva legii și încercarea de a stârni. Nu cred că asta îi trebuie României de astăzi”, a subliniat primarul Iașului.

Mihai Chirica a precizat că nu vor fi primiți la miting cei care vor veni in stare de ebrietate sau care consumă substanțe interzise. Primarul a spus că a cerut forțelor de ordine să supravegheze cu atenție desfășurarea mitingului, care va fi filmat cu mai multe camere video.

Pe cei care doresc să asiste la miting de pe margine, edilul i-a sfătuit să evite provocarea participanților și chiar să evite zona.

„Îi sfătuiesc să se gândească la ziua de 9 mai ca la una dintre zilele frumoase ale acestei țări și să încerce să raționeze cu mintea lor care este de fapt România de astăzi: România celor adunați cu furca, de prin crâșmele Moldovei – unii dintre ei – sau România celor care își doresc o țară frumoasă, bogată, demnă și cu o imagine care să ne facă cinste. Ultima manifestare, de la Palatul Luceafărul, a fost de asemenea una rușinoasă, în care spiritul a arătat clar că domnul Liviu Dragnea nu este dorit la Iași nu pentru faptul că cetățeanul Liviu Dragnea ar fi făcut ceva Iașului, ci pentru că liderul politic Liviu Dragnea nu a făcut nimic pentru Moldova, dimpotrivă, a lăsat-o în aceeași stare de sărăcie care se moștenește, din păcate, legislatură de legislatură”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Liviu Dragnea a declarat, marți, că mitingul organizat de PSD la Iași pe 9 mai va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestația social-democraților are loc în aceeași și cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de Klaus Iohannis.

Întrebat cu vede faptul că au fost anunțate contramanifestații la acest miting, liderul PSD a spus că „foarte bine”.

„Înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestații și sâmbătă. Dacă așa vor să se joace în campanie, atunci așa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au dreptul să urle sau să țipe. Putem să lăsăm și noi oamenii noștri nervoși să facă o contramanifestație. Nu mă aștept să înțeleagă mesajul acesta nici el, nici măscăricii pe care îi are”, a spus Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine