Mihai Trăistariu, după ce România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023: „Această melodie nu avea ce să caute acolo”

Mihai Trăistariu, după ce România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023: Această melodie nu avea ce să caute acolo
Mihai Trăistariu / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 12/05/2023, 20:01
Actualizat: 12/05/2023, 20:05

Mihai Trăistariu, fost reprezentat al României la Eurovision, dar și fost jurat al competiției naționale, a criticat dur piesa și prestația lui Theodor Andrei din semifinala Eurovision 2023. 

Artistul, care a obținut una dintre cele mai bune clasări pentru România din toate participările la Eurovision, locul patru cu piesa „Tornero”, în 2006, nu s-a arătat deloc surprins de faptul că Theodor Andrei nu a reușit să intre în finala Eurovision 2023.

Mihai nu a pus eșecul pe seama artistului care ne-a reprezentat, ci a spus că, încă de la Selecția Națională, cei care s-au prezentat nu au fost de nivelul unui concurs internațional, iar TVR nu a arătat un interes aparte pentru a-i crea un show lui Theodor. Mihai Trăistariu a spus că și-a dat seama încă de la finala în urma căruia a fost ales reprezentantul nostru „că România va fi la coadă din nou și-n acest an”.

Într-o postare pe Facebook, Trăistariu a criticat dur TVR pentru Selecția Națională, dar și pentru organizarea din Liverpool, spunând că Theodor nu a avut parte de susținere.

„1. Această melodie – cea a României – nu avea ce să caute pe scena Eurovision internațională.

2. Singurul lucru pe care-l susțin în continuare este că acest copil ESTE TALENTAT !
Theodor Andrei a participat la ceva festivaluri de mic, probabil a avut și profesor de canto … și a ajuns la un nivel vocal FOARTE BUN.
Însă …

3. Theodor încă e mic și lipsit de experiența unor concerte mari. Nu a avut timpul necesar să digere CE ÎNSEAMNĂ Eurovision cu adevărat !
Și-atunci e o greșeală uriașă să citesc prin ziare că show-ul a fost gândit, conceput de el. Și aprobat, avizat, folosit apoi de Tvr !
(Eu, personal … cred că Tvr n-a mai crezut în el și n-a mai avut nici măcar chef să-i gândească ceva show. Și-atunci s-au prefăcut că-l lasă pe artist cu această sarcină. Au vrut, practic, să arunce ulterior nereușita … pe copil). Deci TVR experimentează în continuare, trimițând un copil necopt la Eurovision. (…) După 50 de ani, TVR-ul încă mai lasă Eurovisionul românesc să fie câștigat la plesneală, de oricine, și iată ce catastrofe se întâmple. Televiziunea națională a ales cinci jurați care n-au habar de Eurovision.

4. Am fost prezent în sală la finala românească. N-aveai ce să alegi! Dacă vocea era bună, piesa era proastă. Și invers! Așa că singurul care era mai acătării … a câștigat! Așa a fost ales acest Theodor! De la Selecția Națională mi-am dat seama că România va fi la coadă din nou și-n acest an. Lipsa vedetelor din concurs iarăși a pus un mare semn de întrebare: oare au picat vedetele la preselecție sau nu s-au înscris deloc?

5. Atitudinea lui Theodor Andrei e faină cumva. Chiar dacă pare arogant, e de fapt un … fel de a fi în public. El are sămânță de artist în el, iar asta transpare în orice apariție a lui. Chiar dacă se circărește și se schimonosește mai mereu, pe el îl prinde lucrul ăsta. Uite, pe mine nu m-ar prinde. Lui îi stă bine așa: cu roz, cu galben, cu limba scoasă, cu fața strâmbă, cu pantaloni de clovn, cu pantaloni scurți, cu cracii pe sus pe canapele etc.

6. Vocea lui Theodor are întindere, are forță, are elasticitate. Îl știu de mic și, chiar dacă i s-a îngroșat glasul odată cu maturizarea, tehnica rămâne! Ca mersul pe bicicletă. El stăpânește bine cântatul! Poate i-or fi scăpat două note în seara asta … dar asta nu e relevant”.

7. România a venit cu un show chiar mai prost decât în finala națională. Totul complet șters, totul neinteresant, monoton. Nu tu mișcare, nu tu vreun dansator. Nimic viu.

Deci pentru asta a cheltuit TVR 115.000 de euro. Revenind la Theodor, nu-i prea văd vina în acest talmeș-balmeș. Și-a făcut treaba la modul profesionist. Poți să-i reproșezi că a cântat prost? Nu. Poți să-l cerți că de ce a câștigat piesa lui în România? Nu. Pe cine trebuie dată vina?! Vă las pe voi să comentați”, și-a încheiat Mihai analiza.

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, după ce Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să treacă de semifinala a doua a concursului muzical, desfășurată joi seară la Liverpool, în Marea Britanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii