Mihai Vlasov, despre clanurile Caran și Duduianu: Nu strâng ei într-o viață cât am jucat eu la cazino

Mihai Vlasov, despre clanurile Caran și Duduianu: Nu strâng ei într-o viață cât am jucat eu la cazino
Publicat: 13/06/2014, 15:07
Actualizat: 31/01/2019, 19:45

„Nu rețin niciuna dintre aceste persoane. În cazino vin foarte multe persoane și multe seamănă. (…) Niciodată nu s-a întâmplat să primesc bani cu împrumut la cazino”, a relatat Vlasov, la audierea de la Tribunalul București.

Întrebat, la ieșirea din sediul instanței, câți bani a cheltuit cel mai mult într-o seară la jocurile de la cazino, Vlasov a spus, pe ton ironic, „o sută de miliarde de euro”, adăugând că sumele pe care le juca nu i se par foarte mari.

„De fiecare dată când am plecat din cazino, am plecat fără bani. (…) Jucam atât de mulți bani încât acești domni (membrii clanurilor Caran și Duduianu – n.r.) și familiile lor nu i-ar putea strânge într-o viață”, a mai spus fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Mihail Vlasov a fost audiat în procesul de cămătărie al unor membri ai clanurilor Caran și Duduianu care ar fi dat bani cu dobândă jucătorilor din cazinouri bucureștene.

Procurorii susțin că el este parte vătămată în acest proces, însă Vlasov a spus că este martor, pentru că n-a avut de-a face niciodată cu membrii acestor grupări și, implicit, nu a împrumutat bani de la aceștia.

Pe de altă parte, unul dintre inculpații din dosar i s-a adresat lui Vlasov, în sala de judecată, cu apelativul „domnul Mișu”. Fostul președinte al CCIR le-a spus ulterior jurnaliștilor că nu există vreo legătură între el și respectivul „domn Mișu”.

Mihail Vlasov este cunoscut drept client al cazinourilor, lucru confirmat, în martie, de fiica sa Vanda Vlasov.

„Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar așa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joacă și prințul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii”, spunea atunci Vanda Vlasov, întrebată dacă tatăl ei merge la cazinouri.

Fostul președinte al CCIR se află, în prezent, în arest la domiciliu, după ce instanța supremă a decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă în dosarul său de trafic de influență.

Doisprezece membri ai clanurilor Caran, Duduianu și Rinu au fost trimiși în judecată, în septembrie 2013, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru cămătărie, spălare de bani, șantaj, tâlhărie și deținere fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

Procurorii Parchetului Capitalei i-au trimis în judecată pe Constantin Răducanu, zis „Costel al lui Caran”, Gheorghe Stan, zis „Bulgaru”, Nicolae Duduianu, zis „Caleea”, Emil Răducanu, zis „Emil al lui Caran”, Nicolae Constantin, zis „Aramis”, și Valentin Duduianu, zis „Beadim”.

Alături de aceștia au fost trimiși în fața instanței și Daniel Duduianu, zis „Edison”, Marius Gheorghe, zis „Marius al lui Rinu”, Aurel Răducanu, zis „Aurel al lui Caran”, Traian Simion,zis „Udi”, Sofian Văduva, zis „Denom”, și Elena Constantin, zisă „Vipera”.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2012- 2013 inculpații au acordat împrumuturi bănești, la care au perceput dobânzi, practicanților de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din București.

„În cazul în care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma împrumutată și dobânda impusă sau nu au plătit-o în întregime, inculpații au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina să își achite datoriile. Dacă aceste presiuni nu au avut rezultatul urmărit, inculpații au apelat la amenințări cu acte de violență sau chiar la acte de violență pentru a intra în posesia banilor care li se datorau”, susțin procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția