Mii de credincioși l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid! Avertismentul medicilor, ignorat: Sicriul a fost deschis (VIDEO & FOTO)

Mii de credincioși l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid! Avertismentul medicilor, ignorat: Sicriul a fost deschis (VIDEO & FOTO)
Mii de credincioși l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid! Avertismentul medicilor, ignorat: Sicriul a fost deschis (VIDEO & FOTO) / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 02/11/2020, 09:56

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, a fost înmormântat duminică în prezența a mii de credincioși la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgorița.

Sicriul prelatului a fost deschis, chiar dacă medicii au interzis acest lucru, iar oamenii i-au pupat trupul neînsuflețit, deși acesta a murit infectat cu Covid-19, informează stirileprotv.ro.

Oamenii nu au respectat nicio regulă în pandemie și au stat înghesuiți pentru a pupa mâna și fruntea mitropolitului,.

Foarte mulți oameni nu au avut mască de protecție.

Radovic, în vârstă de 82 de ani, era un naționalist sârb cu o puternică influență politică.

Mitropolitul a fost diagnosticat cu Covid-19 pe 6 octombrie. El nu a purtat mască în timpul pandemiei și a ignorat semnalele medicilor.

Duminică, în Muntenegru au fost anunțate 275 noi cazuri de coronavirus. Muntenegru a înregistrat până acum 301 decese cauzate de Covid.

Patriarhul Daniel, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou: Când autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, regimul a picat. Dumnezeu nu se lasă batjocorit!

Patriarhul Daniel a ținut o predică la Sfinta Liturghie din ziua sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a afirmat că Dumnezeu nu se lasă batjocorit și a amintit de momentul din 1989 când autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sfântului Dimitrie, cu două luni înainte ca regimul să cadă. Preafericitul și-a exprimat regretul asupra faptului că din cauza pandemiei de coronavirus nu au putut fi prezenți la pelerinaj mai mulți enoriași.

CTP: Ce-ar spune Iisus, dacă ar veni a doua oară pe Pământ și ar fi în România? Din nou moaște numai cu buletinul?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că accesul „cu buletinul” la moaștele Sfintei Parascheva și la pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală reprezintă o discriminare a credincioșilor.

GÂNDUL LIVE. Gelu Duminică, despre scandalul de la moaștele Sfintei Parascheva: Statul laic nu a știut să își facă treaba. / De data asta, legea este pentru proști, din păcate

Sociologul Gelu Duminică a analizat, la GÂNDUL LIVE, contextul scandalului izbucnit la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva, caz în care consideră că statul laic nu a impus respectarea regulilor, care sunt valabile pentru toți, dar care, de data asta, au fost „negociate cu vocea ridicată și cu pumnul”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult