CTP: Ce-ar spune Iisus, dacă ar veni a doua oară pe Pământ și ar fi în România? Din nou moaște numai cu buletinul?

Redactor:
Mihai Georgescu
CTP: Ce-ar spune Iisus, dacă ar veni a doua oară pe Pământ și ar fi în România? Din nou moaște numai cu buletinul?
CTP: Ce-ar spune Iisus, dacă ar veni a doua oară pe Pământ și ar fi în România? Din nou moaște numai cu buletinul? / Foto: Captură YouTube.com

Gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că accesul „cu buletinul” la moaștele Sfintei Parascheva și la pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală reprezintă o discriminare a credincioșilor.

Cei mai mulți credincioși ar vrea să ajungă cu orice preț la moaște, spune CTP. Oare ce-ar spune Iisus Hristos, dacă ar veni acum a doua oară pe Pământ și ar veni în România, se întreabă jurnalistul.

Mântuitorul, a doua venire pe Pământ

„Dacă ar veni Isus a doua oară pe Pământ, acum, și-ar veni în România, ce-ar face Isus, întrebat fiind în direct și la o oră de vârf, în legătură cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva și cu pelerinajul de acum, de Sfântul Dimitrie cel Nou? Ce poziție credeți că ar avea Isus Hristos? Ar spune să se țină pelerinajul – să se țină așa cum au făcut autoritățile la Sfânta Parascheva și cum au de gând să facă acum, adică unii da, unii nu – sau să nu se țină deloc? Ce-ar spune Mântuitorul?”, s-a întrebat CTP, în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru.

„Credincioșii ca credincioșii, dar Biserica? Știți ce? Când puneți întrebarea asta, l-ar asculta Biserica, imediat mi-ați adus în cap Legenda Marelui Inchizitor a lui Dostoievski din Frații Karamazov. Acolo există un răspuns la această întrebare, și anume că nu l-ar asculta Biserica, că interesele actuale ale Bisericii nu mai corespund cu ce spunea Isus acum 2.000 de ani. Aici e o problemă pentru credincioși. Eu nu iau în discuție statutul dvs, credincios-necredincios. Pe al meu, îl știu și îl știți”, a declarat gazetarul.

CTP: Ar mai spune ceva Iisus…

CTP a mărturisit că nu este credincios practicant. „Cei mai mulți ar dori să meargă la acest pelerinaj, cu orice preț, chiar dacă sunt restricții, chiar dacă se face o discriminare. Isus, de pildă, ar spune: De ce bucureștenii și nu alții? Alții nu au voie, decât cei din București și Ilfov. De ce doar cei din Iași au avut voie? (Până când au cedat electoral autoritățile și-au dat drumul la toată lumea, decizie operativă, desigur)”.

„Isus se adresează tuturor, nu ține seama, important este să fii credincios, să crezi cu adevărat în Dzeu, nu mă interesează rasa, că ești bogat, sărac, femeie sau bărbat. Asta spunea Isus! Cu ce drept operează această discriminare acum Biserica și autoritățile? Cum adică? Din nou moaște numai cu buletinul? Ce înseamnă asta, că eu sunt bucureștean și am dreptul și alt credincios, care este din Ploiești, n-are dreptul să vină la moaște, să se închine așa cum crede el?

Apoi, ar mai spune ceva Isus. Și mi-am notat aici, poate o să trageți dvs, credincioșii, concluzia. Eu nu fac decât să citesc. (CTP citește un fragment din Evanghelia după Marcu – n.r.). Ce-ar spune Isus acum? Ar spune Sf. Dimitrie și Sf. Parascheva sunt pentru om, nu omul pentru sfinți!”, a mai spus CTP la Digi24.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Efectul DEVASTATOR al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează TOT GLOBUL!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Oana Zăvoranu o susține pe Raluca Pastramă în divorțul cu Pepe! ”Bine i-a făcut”
Inchide