Mii de elevi vor începe noul an școlar în format online

Mii de elevi vor începe noul an școlar în format online
Sursă Foto: https://pixnio.com
Publicat: 10/09/2021, 22:10

Aproximativ 2400 de elevi din 12 localități vor începe noul an școlar în online, din cauza faptului că rata de infectare din localitățile în care domiciliază a depășit 6 la mia de locuitori.

Circa 2,8 milioane de elevi încep școala pe 13 septembrie. Dintre aceștia, 2400 vor face cursuri online din cauza faptului că în localitățile unde locuiesc sunt mai mult de 6 infectați cu Covid la mie.

Dintre localitățile unde se va învăța online, cele mai multe – șase – sunt din Satu Mare: Târșolț, Bixad, Cămărzana, Turț, Bătarci, Gherța Mică. Restul localităților unde școlile nu-și vor deschide porțile sunt Ignești și Cărand din Arad, Șimișna din Zalău, Beuca din Teleorman, Bechet din Dolj și Șeica Mică din Sibiu, potrivit hărții interactive realizate de o echipă de cercetători de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

„În acest moment, sunt mai puțin de 1 la mie din elevii din România care vor învăța online”, a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, după ședința de Guvern din această seară.

Conform ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, copiii merg la școală fizic până când rata de infectare este de 6 la mia de locuitori. După acest prag, până la declararea carantinei, grădinițele rămân deschise și unitățile pentru învățământ special.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase